Vanaf 1 mei 2018 biedt Web://Xtra nieuwe webhostingpakketten aan.

Helaas is het niet mogelijk om uw webhostingpakket automatisch door ons te laten upgraden/migreren/over te zetten, u moet dit zelf doen wanneer u naar een nieuw webhostingpakket wenst over te stappen.

Hieronder vindt u de instructies hiervoor.

De volgende stappen moet u doorlopen wanneer u wenst over te stappen naar een nieuw webhostingpakket, let op dat het controle paneel wijzigt van SiteWorx/InterWorx (oud) naar DirectAdmin (nieuw):

 1. Ga naar de pagina “Website” en kies het webhosting pakket waar u naar over wenst te stappen.
 2. Klik op “Bestel Nu”.
 3. Selecteer “Ik heb al een domeinnaam, maar wens deze niet te verhuizen”.
 4. Vul uw domeinnaam in bij “Huidige domeinnaam”.
 5. Controleer of het juiste hostingpakket geselecteerd is en klik op “Klantgegevens” en doorloop het bestelproces.
 6. U ontvangt uw nieuwe webhostinggegevens van ons na de bestelling, hiermee kunt u de data van uw oude webhostingpakket overzetten naar uw nieuwe webhostingpakket.
  • Uw website data kunt u overzetten met een FTP cliënt zoals bijvoorbeeld FileZilla.
  • Uw database(s) kunt u overzetten door eerst de tabellen van uw database(s) te repareren in phpMyAdmin in het SiteWorx controle paneel en vervolgens hier een SQL dump van te maken, deze kunt u vervolgens weer importeren in phpMyAdmin van het DirectAdmin controle paneel.
  • Uw e-mail data kunt u downloaden via POP met uw favoriete e-mail cliënt en vervolgens weer uploaden via IMAP naar uw nieuwe mailserver. Er zijn ook andere opties, deze vereisen echter meer expertise:
   • Beide IMAP mailservers configureren in uw e-mail cliënt en vervolgens handmatig de mappen en e-mails kopiëren.
   • Er zijn tools beschikbaar om te migreren/synchroniseren tussen IMAP servers zoals bijvoorbeeld RxImap Mail Transfer Utilitydergelijke tools voor Windows zijn echter niet getest door ons en het gebruik hiervan is dan ook geheel op eigen risico!
 7. U veranderd de nameservers van uw domein zodra u al uw data heeft overgezet (afhankelijk van het type domeinnaam zal het 15 minuten tot 2 uur duren voordat de nameservers gewijzigd zijn) via Mijn Web://Xtra in (Let op! NIET in het DirectAdmin controle paneel!):
  • ns1.webxtra.nl
  • ns2.webxtra.nl
  • ns3.webxtra.nl
   Let op! Het kan 4 tot 24 uur duren voordat uw domein naar uw nieuwe webhostingpakket verwijst.
 8. Controleer of uw website functioneert en zeg vervolgens uw oude webhostingpakket op (niet uw domeinnaam!), deze blijft beschikbaar tot het einde van de looptijd, mocht u onverhoopt data o.i.d. vergeten zijn om over te zetten.

Let op dat er geen restitutie/verrekening plaats vindt tussen het door u afgenomen oude en nieuwe webhosting pakket. Zorg er ook voor dat u uw oude webhosting pakket tijdig beëindigd zodat u geen dubbele kosten heeft, dit gebeurt niet automatisch omdat het geregeld voor komt dat men het oude webhosting pakket voor de zekerheid wenst aan te houden als backup of andere redenen, daarom moet u het oude webhosting pakket dan ook altijd expliciet beëindigen via Mijn Web://Xtra.

Neem contact met ons op wanneer u tegen problemen aanloopt bij het overzetten van uw webhosting pakket.