HELP

Hulp bij je webhostingpakket of domeinnaam?

Home/HELP
HELP2018-03-02T16:28:16+01:00

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen, gebruik de zoekfunctie om het antwoord op uw vraag te vinden.

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons, wij beantwoorden uw vragen graag!

Bepaald de gevoeligheid van de informatie op mijn website of server en die er tussen mijn bezoekers wordt verzonden het type SSL certificaat dat ik nodig heb op mijn website of server?2018-04-16T11:34:22+02:00

Ja. Hoe gevoeliger de informatie en hoe waardevoller deze informatie voor (criminele) derden is, hoe strenger de eisen ten aanzien van de beveiliging. In de Wbp is een duidelijke correlatie verdisconteerd tussen de inspanningen ten aanzien de beveiliging en de gevoeligheid dan wel waarde van de informatie. Voor websites die veel gevoelige of waardevolle informatie verzenden adviseren we te allen tijde een Extended Validation SSL Certificaat.

Beschikt mijn VPS over een Firewall?2018-02-13T14:16:19+01:00

Een Firewall is meestal standaard geïnstalleerd in het de door u gekozen besturingssysteem, echter moet u deze meestal wel nog zelf configureren. U kunt uw eigen regels instellen en poorten open- en dichtzetten. We bieden bij de bestelling van uw VPS  tegen een scherp tarief de installatie van een firewall aan met een basis configuratie, wat inhoud dat inkomend verkeer geblokkeerd wordt, met uitzondering van SSH en eventueel HTTP, zodat u nog steeds eenvoudig uw systeem op afstand kunt bereiken en eenvoudig updates kunt installeren.

Certificate Signing Request (CSR)2018-04-23T15:13:45+02:00

Voor het aanvragen van een SSL certificaat heb je een CSR (Certificate Signing Request) nodig. Dit is een stukje gecodeerde tekst met daarin informatie het aan te vragen certificaat. Voor ieder SSL certificaat maakt je een nieuwe CSR op de server waar het certificaat gebruikt zal worden. Met een CSR kun je een certificaat online aanvragen.

Hoe maak ik een CSR?

Hoe een CSR aangemaakt wordt hangt af van het type server dat je gebruikt. Wanneer u een website bij ons host dan kunt u deze eenvoudig aanmaken in het InterWorx of DirectAdmin controle paneel.

Mocht het u zelf niet lukken? Geen probleem, wij kunnen dit ook voor u verzorgen, de kosten hiervan zijn € 18,75 eenmalig, u kunt dit CSR blijven gebruiken totdat de gebruikte encryptie of sleutel (key) niet meer voldoet aan de hedendaagse eisen.

De TLD / Extensie van het domein dat ik wil registreren staat er niet bij, wat nu?2018-02-12T21:50:29+01:00

Wij kunnen vrijwel alle mogelijke TLD’s (Top Level Domains) / Extensie voor u vastleggen, staat de TLD / Extensie van het domein dat u wilt registreren er niet bij?

Geen nood! Soms duurt het even voordat wij nieuwe extensies toevoegen aan onze website.

Wilt u nu direct een domein registreren met een extensie welke niet vermeld staat op onze website? Dan kunt u contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.

Een IP adres (van de server) staat op een (spam)blacklist, wat nu?2018-02-12T17:36:44+01:00

Wij doen er alles aan om spam vanaf ons netwerk tegen te gaan, toch kan het soms voor komen dat een IP adres van ons netwerk op een blacklist verschijnt. Een (webhosting) server wordt vaak gebruikt door meerdere gebruikers/websites om de kosten laag te houden. Hierdoor wordt het risico ook groter dat een IP adres op een blacklist terecht komt. Dit kan voorkomen worden wanneer men een eigen (virtuele) server heeft welke niet met andere gebruikers/websites gedeeld wordt. Echter is dit een duurdere oplossing dan een Webhostingpakket.

Het duurt gemiddeld 24 uur voordat een server van een blacklist wordt verwijderd wanneer er geen spam meer wordt verstuurd, wij zijn proactief hiermee bezig om IP adressen van onze diensten z.s.m. te delisten en om de misbruiker (permanent) te blokkeren.

 

Enkele handige links van de Webmail, Mailserver en FTP server2018-02-13T16:31:40+01:00

Vul uw eigen domeinnaam in zonder “www.” waar u hier leest uwdomein.nl (is uw domein bijvoorbeeld webxtra.nl dan vult u dat in, overal waar uwdomein.nl staat):

FTP: ftp.uwdomein.nl
POP/SMTP/IMAP: mail.uwdomein.nl
WEBMAIL: www.uwdomein.nl/webmail
SSH: uwdomein.nl

Heb ik een SSL Certificaat nodig?2018-02-13T14:46:05+01:00

Het is verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Ondanks het feit dat dit is vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) beschermen nog steeds veel websites hun bezoekers niet tegen misbruik van hun persoonsgegevens en fraude met bijvoorbeeld hun creditcardgegevens. De meest beproefde manier om persoonlijke gegevens of inlogcodes te ontfutselen is door gebruik te maken van professioneel en authentiek ogende websites. Criminelen stelen zo een ‘digitale identiteit’ en gaan op naam van de slachtoffers financiële verplichtingen aan. De schade als gevolg van deze vorm van diefstal nam zulke grote vormen aan dat de overheid de noodzaak tot nieuwe wetgeving erkende. Om twijfel over de authenticiteit en betrouwbaarheid van een website én het bedrijf achter de website te voorkomen adviseert het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) dan ook het gebruik van een SSL-certificaat.

Heeft een VPS ook een eigen kernel?2018-02-13T13:37:30+01:00

Dat is mogelijk bij VMware, Xen en KVM virtualisatie, vraag ons naar de mogelijkheden.
Onze VPS-en gebruiken echter standaard LXC virtualisatie welke geen eigen kernel ondersteund.

Heeft mijn website een SSL Certificaat nodig wanneer ik een contactformulier op mijn website heb?2018-02-13T14:52:25+01:00

Ja. De Wbp eist van elke website dat de verwerking van persoonsgegevens behoorlijk en zorgvuldig wordt uitgevoerd. Dus ook als bezoekers een contactformulier invullen is er sprake van het verzenden van vertrouwelijke gegevens en u dient alle noodzakelijke maatregelen te treffen om deze gegevens te beveiligen tegen enige vorm van misbruik.

Hoe is de ondersteuning van een SSL Certificaat?2018-02-13T14:39:42+01:00

De SSL certificaten worden door 99% van alle browsers ondersteund en zijn daardoor uitermate geschikt voor gebruik bij uw e-commerce applicatie.

Hoe kan ik contact opnemen met de helpdesk wanneer ik hulp nodig heb?2018-02-12T15:52:41+01:00

Dat kan via Mijn Web://Xtra, daar kunt u een “Ticket” aanmaken. U kunt ook een e-mail sturen aan support@webxtra.nl of via het contact formulier op onze contact pagina, let op dat u een werkend e-mail adres gebruikt wanneer u gebruik maakt van ons contact formulier!

Hoe kan ik de token/epp/auth. code van mijn domein opvragen?2018-05-07T16:32:35+02:00

U kunt uw token/epp/auth. code via Mijn Web://Xtra opvragen.

In Mijn Web://Xtra klikt u op “Diensten” vervolgens op “Domeinnamen” en vervolgens op uw domeinnaam (u kunt daar ook op zoeken in het zoekvenster) en vervolgens op de knop “Autorisatiecode opvragen”.

Vergeet niet de dienst te beëindigen nadat deze verhuisd is! Zorg er echter eerst voor dat uw domein succesvol verhuisd is voordat u de dienst beëindigd, anders loopt u het risico dat het domein wordt opgeheven wanneer deze niet succesvol verhuisd is.

Houd er echter wel rekening mee dat u een opzegtermijn van één maand heeft, wees er dus op tijd bij.

Mocht u uw accountgegevens niet meer bij de hand hebben, stuur dan een e-mail naar support@webxtra.nl met het verzoek om nieuwe inlog gegevens te ontvangen, vermeld in deze e-mail uw klantnummer.

U vindt uw klantnummer in de e-mail met de factuur van ons en rechts bovenaan op de factuur van ons en wellicht ook op uw bankafschrift.

Let op! Om dubbele rekeningen voor uw domein of andere diensten te voorkomen, dient u uw diensten en domein altijd bij ons op te zeggen! Een verhuizing naar een andere partij of het opvragen van de Token/EPP/Autorisatiecode code is niet automatisch een opzegging omdat u de diensten kunt blijven gebruiken terwijl u bijvoorbeeld uw domein elders heeft ondergebracht, wij weten namelijk niet of u niet meer gebruik maakt van deze diensten wanneer u deze niet bij ons beëindigd en gaan er dan ook uit dat u gebruik (heeft ge)maakt van de dienst.

Hoe kan ik DomainKeys Identified Mail (DKIM) instellen?2018-02-12T17:58:05+01:00

DirectAdmin:
DomainKeys zijn standaard ingeschakeld in DirectAdmin.

SiteWorx:
U moet in SiteWorx het volgende doen: Klik op het menu item “Administration”, en vervolgens op “Mail Options” en klik dan op “Domainkeys”. Daar kunt u een domain key toevoegen.

Hoe kan ik een bericht ontvangen m.b.t. updates van het CentOS of Debian besturingssysteem en het InterWorx of DirectAdmin controle paneel?2018-02-12T21:23:25+01:00

Hier kunt u zich aanmelden voor de CentOS mailinglist:
https://lists.centos.org/mailman/listinfo

Hier kunt u zich aanmelden voor de InterWorx maillinglist:
http://www.interworx.com/mailing-lists/

Hier kunt u zich aanmelden voor de Debian mailinglist:
https://lists.debian.org/

Hier kunt u zich aanmelden voor de DirectAdmin maillinglist:
https://help.directadmin.com/item.php?id=537

 

 

Hoe kan ik een domein opheffen?2018-07-10T16:26:22+02:00

U kunt uw domein en andere diensten eenvoudig 24 uur per dag per einde looptijd opzeggen via Mijn Web://Xtra.

Houd er echter wel rekening mee dat u een opzegtermijn van één maand heeft, wees er dus op tijd bij.

Mocht u uw accountgegevens niet meer bij de hand hebben, stuur dan een e-mail naar support@webxtra.nl met het verzoek om nieuwe inlog gegevens te ontvangen, vermeld in deze e-mail uw klantnummer.

U vindt uw klantnummer in de e-mail met de factuur van ons en rechts bovenaan op de factuur van ons en wellicht ook op uw bankafschrift.

Let op! Om dubbele rekeningen voor uw domein of andere diensten te voorkomen, dient u uw diensten en domein altijd bij ons op te zeggen! Wij weten namelijk niet of u niet meer gebruik maakt van deze diensten wanneer u deze niet bij ons beëindigd en gaan er dan ook uit dat u gebruik (heeft ge)maakt van de dienst.

Hoe kan ik een domein verhuizen naar een andere partij?2018-06-01T13:08:49+02:00

Als u gebruik maakt van Domein Lock, dient u allereerst ons een email te sturen of een ticket aanmaken met de mededeling dat wij het LOCK van het domein dienen te verwijderen. U kunt hierna de verhuizing bij uw nieuwe provider aanvragen nadat u de token, auth-code of epp-code bij ons heeft opgevraagd.

Let op! Om dubbele rekeningen voor uw domein of andere diensten te voorkomen, dient u uw diensten en domein altijd bij ons op te zeggen! Een verhuizing naar een andere partij of het opvragen van de Token/EPP/Autorisatiecode code is niet automatisch een opzegging omdat u de diensten kunt blijven gebruiken terwijl u bijvoorbeeld uw domein elders heeft ondergebracht, wij weten namelijk niet of u niet meer gebruik maakt van deze diensten wanneer u deze niet bij ons beëindigd en gaan er dan ook uit dat u gebruik (heeft ge)maakt van de dienst.

U kunt hier lezen hoe u de token, auth-code of epp-code bij ons kunt opvragen.

Hoe kan ik een SPF record aanmaken?2018-02-12T18:04:28+01:00

DirectAdmin:
Umoet in DirectAdmin het volgende doen: Kilk op uw domeinnaam en klik op “DNS Management“.
Vul @ in op het eerste veld van de TXT regel.
Vul het SPF record in op het volgende veld van de TXT regel.

SiteWorx:
U moet in SiteWorx het volgende doen: Klik op het menu item “Administration“, en vervolgens op “Mail Options” en klik dan op “SPF“.
Daar kunt u uw SPF record(s) beheren.

Standaard SPF record:
v=spf1 mx a a:se-spf.webxtra.net -all

 

Hoe kan ik een storing van mijn VPS melden?2018-02-13T13:57:37+01:00

Een storing van uw VPS kunt u melden wanneer het controle paneel van uw VPS niet bereikbaar is. Problemen met de software op de VPS vallen niet onder een storing. De software op de VPS heeft u in eigen beheer.

Hoe kan ik eigen error pagina’s maken?2018-02-12T16:13:54+01:00

U kunt error pagina’s weergeven door gebruik van een .htaccess bestand. Wanneer error pagina’s van belang zijn voor uw website, dan is dit de methode die wij u aanraden omdat de mogelijkheden van deze manier wat meer uitgebreid zijn.

1) U maakt één of meer webpagina’s (gewoone HTML pagina’s) die gebruikt zullen worden voor elke mogelijke fourtmelding.

2) Met een tekst editor (bijvoorbeeld wordpad) voegt u de url’s van uw eigen error pagina’s toe. Noem dit bestand “.htaccess”. Als het niet mogelijk is met uw tekst editor, noem deze dan gewoon “errors.txt”. U kunt dan een FTP-programma gebruiken om de naam te veranderen naar “.htaccess”.

Onderstaande “domein.nl” adressen dient u te vervangen met uw eigen adres. U kunt error documenten waarvoor u niet uw eigen pagina’s wilt gebruiken gewoon weglaten. Upload de “.htaccess” vervolgens naar de root “html” map op uw account, in Binary Mode.

Uw .htaccess kan gebruik maken van de volgende error codes:

ErrorDocument 400 https://domein.nl/badsyntax.html
ErrorDocument 401 http://domein.nl/nopasswd.html
ErrorDocument 402 http://domein.nl/notused.html
ErrorDocument 403 http://domein.nl/forbidden.html
ErrorDocument 404 http://domein.nl/notfound.html
ErrorDocument 500 http://domein.nl/internalerror.html
ErrorDocument 501 http://domein.nl/notimplemented.html
ErrorDocument 502 http://domein.nl/overloaded.html
ErrorDocument 503 http://domein.nl/gatewaytimeout.html

Let op! Edit het bestand niet met MS Frontpage. MS Frontpage gebruikt zelf een .htaccess bestand. Het is verder ook niet mogelijk om het bestand een andere naam te geven; het moet beslist “.htaccess” genoemd zijn.

Na het uploaden van .htaccess is het mogelijk dat u het niet in de html map zal zien bij het bekijken van uw website bestanden via FTP. Toch zal deze aanwezig zijn.

Hoe kan ik gebruik maken van een andere (Microsoft Excange) mailserver?2018-05-22T11:40:14+02:00

DirectAdmin:
U moet het volgende aanpassen: Klik op het menu item “MX records”.

Vervolgens voegt u de MX records toe en verwijderd u het oude standaard MX record (mail.uwdomein.nl.). U kunt nu aangeven of u uw email wel of niet lokaal afgeleverd wenst te hebben. U wilt gebruik maken van een andere mailserver, dus u haalt het vinkje bij “Lokale mailserver” weg en klikt vervolgens op “Opslaan”.

Meer informatie vindt u tevens hier:
http://www.site-helper.com/email.html#mx

SiteWorx:
U moet het volgende aanpassen: Klik op het menu item “Administration”, en vervolgens op “Mail Options” en klik dan op “Remote Setup”.

Vervolgens voegt u de MX records toe en verwijderd u het oude standaard MX record (mail.uwdomein.nl). U kunt nu aangeven of u uw email wel of niet lokaal afgeleverd wenst te hebben. U wilt gebruik maken van een andere mailserver, dus u kiest hier voor “Disabled” en klikt vervolgens op “Save”.

Hoe kan ik gebruik maken van G Suite (voorheen Google Apps)?2018-05-22T11:40:24+02:00

U moet de mailservers van Google gebruiken om gebruik te kunnen maken van Google Apps. Op de Google website vindt u tekst en uitleg wat u moet doen om G Suite te configureren.

DirectAdmin:
U moet het volgende aanpassen: Klik op het menu item “MX records”.

Vervolgens voegt u de MX records toe en verwijderd u het oude standaard MX record (mail.uwdomein.nl.). U kunt nu aangeven of u uw email wel of niet lokaal afgeleverd wenst te hebben. U wilt gebruik maken van een andere mailserver, dus u haalt het vinkje bij “Lokale mailserver” weg en klikt vervolgens op “Opslaan”.

Meer informatie vindt u tevens hier:
https://support.google.com/a/answer/61162?hl=nl

SiteWorx:
U moet het volgende aanpassen: Klik op het menu item “Administration”, en vervolgens op “Mail Options” en klik dan op “Remote Setup”.

Vervolgens voegt u de Google Apps MX records toe en verwijderd u het oude standaard MX record (mail.uwdomein.nl). U kunt nu aangeven of dat u uw email wel of niet lokaal afgeleverd wenst te hebben. U wilt gebruik maken van Google Apps, dus u kiest hier voor “Disabled” en klikt vervolgens op “Save”.

Hoe kan ik mappen beveiligen?2018-02-12T16:12:10+01:00

Hiervoor is een hele makkelijke howto gemaakt. Deze kunt u hier vinden:
http://www.tools.dynamicdrive.com/password/

Hoe kan ik mijn domein doorverwijzen naar een map/folder met een .htaccess bestand?2018-02-12T15:37:22+01:00

Plaats onderstaande code in een .htaccess in uw html map:

Vervang domeinnaam.nl met de domeinnaam die u wilt doorverwijzen. Vervang mapnaam met de map – foldernaam waarnaar de domeinnaam moet worden verwezen

RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} domeinnaam.nl
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/mapnaam/?
RewriteRule ^(.*)$ mapnaam/$1 [L]

Hoe kan ik PHP foutmeldingen zien?2018-02-12T17:45:04+01:00

U kunt hiervoor een eigen php.ini aanmaken in uw html map, de inhoud is dan als volgt:
display_errors = on
display_startup_errors = on
error_reporting = 2047

 

Hoe kan ik verbinding maken met mijn Virtual Private Server?2018-02-13T13:49:26+01:00

U kunt inloggen op uw server met een SSH-client. Een Windows-ssh-client kunt u hier downloaden. Voor toegang tot uw server via SSH, gebruikt u het IP-adres(sen) van uw server en logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Verder bieden wij een “Console” aan via ons controle paneel wanneer u niet bij uw VPS kunt komen via SSH.

Hoe komen spammers eigenlijk aan mijn adres?2018-02-13T15:38:28+01:00

Daar hebben ze verschillende methodes voor. Er is een levendige handel in bestanden met adressen, zodat adressen soms jarenlang bespamd blijven, ook al bestaan ze niet langer. Daarnaast ‘oogsten’ spammers vaak adressen in nieuwsgroepen en webfora. Vooral adressen op websites blijken een willige prooi.

Hoe krijg ik mijn VPS console werkend?2018-02-13T13:55:18+01:00

Doordat wij honderden VPS images aanbieden aan onze klanten en deze zo veel mogelijk up-to-date willen houden, komt het helaas wel eens voor dat de console van uw VPS niet direct functioneerd.
U heeft op dit moment twee opties:

 1. De VPS console enkel en alleen benaderen via SSH.
 2. De console aan zetten via SSH zodat u ook deze ook kunt bereiken via het controle paneel.

Voor optie twee moet u eerst aanmelden op de VPS via SSH als de root gebruiker via het IP adres wat u per email ontvangen heeft (deze vindt u tevens terug in het client gedeelte).
Een programma om via SSH in te loggen voor Windows is PuTTY.

Hieronder leggen we uit hoe u de console kunt activeren per Linux distributie.


Debian

Deze methode werkt met Debian 5/6/7, login via SSH:

bewerk /etc/inittab met nano of vi:

 nano /etc/inittab

 # voeg dit toe aan het einde van het bestand:
 1:2345:respawn:/sbin/getty 38400 tty1

Sla het bestand op en herstart de VPS.


Ubuntu

login via SSH:

bewerk /etc/init/tty1.conf met nano of vi:

nano /etc/init/tty1.conf

Verander/maak een bestand dat hierop lijkt:

# tty1 - getty
#
# This service maintains a getty on tty1 from the point the system is
# started until it is shut down again.

start on stopped rc RUNLEVEL=[2345]

stop on runlevel [!2345]

respawn
exec /sbin/getty -8 38400 tty1

Sla het bestand op en herstart de VPS.

Vervolgens kunt u de web console gebruiken wanneer u deze opent en op enter/return drukt wanneer het zwarte scherm van de console geladen is.


Centos

login via SSH en bewerk /etc/init/tty.conf met nano of vi:

nano /etc/init/tty.conf

Verander/maak een bestand dat hierop lijkt:

# This service maintains a getty on tty1 from the point the system is
# started until it is shut down again.

start on stopped rc RUNLEVEL=[2345]

stop on runlevel [!2345]

respawn
exec /sbin/agetty -8 tty1 38400

Sla het bestand op en geef het commando “start tty” of herstart de VPS.

Vervolgens kunt u de web console gebruiken wanneer u deze opent en op enter/return drukt wanneer het zwarte scherm van de console geladen is.

Hoe krijg ik toegang tot mijn webhosting controle paneel?2018-05-23T15:59:29+02:00

Web://Xtra maakt gebruik van twee controle panelen; InterWorx (siteworx) en en DirectAdmin.

Wanneer uw website gehost wordt op één van onze DirectAdmin servers dan kunt u toegang verkrijgen tot uw DirectAdmin controle paneel, door alleen /siteworx achter uw domein te zetten.
Voorbeeld: https://uwdomein.nl:2222

Wanneer uw website gehost wordt op een van onze InterWorx servers (enkel wanneer u voor 1 mei 2018 een hosting pakket bij ons heeft afgenomen) dan kunt u toegang verkrijgen tot uw InterWorx controle paneel (siteworx), door alleen /siteworx achter uw domein te zetten.
Voorbeeld: http://uwdomein.nl/siteworx

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelde dienst opgeleverd wordt?2018-03-20T10:58:10+01:00

Zodra wij uw betaling hebben ontvangen wordt uw dienst  direct opgeleverd, wanneer u via PayPal of iDeal betaald kunt u dus direct aan de slag! Wanneer u na 24 uur niets van ons gehoord heeft, neem dan direct contact met ons op via Mijn Web://Xtra, vermeld daarbij uw ordernummer.

Hoe maak ik een “ticket” aan?2018-04-16T11:17:06+02:00

Via Mijn Web://Xtra kunt u een “ticket” aanmaken om ons “Customer Support Team” een vraag te stellen. Neem het volgende in acht wanneer u een ticket aanmaakt:

 • Meerdere reacties op het zelfde ticket zal uw wachttijd verlengen. Ons ticketsysteem werkt met een wachtrij, uw ticket zal onderaan in de wachtwij geplaatst worden wanneer u een nieuwe reactie geeft zonder dat u een reactie van ons heeft ontvangen.
 • Het heeft geen zin om meerdere tickets te openen over het zelfde onderwerp. Uw ticket zal onderaan in de wachtrij geplaatst worden wanneer dit wel gebeurt.
 • Vergeet niet te vermelden om welk (sub)domein het ticket gaat. Reageer op dit bericht om deze alsnog toe te voegen.
 • Verwijderd het ticketnummer [[ticket->TicketID]] en de [[haakjes]] niet uit het onderwerp van de email. Dit voorkomt verwarring en zo kunnen wij u het snelst helpen.
 • Open voor elke afzonderlijke vraag een nieuw ticket. Zo houdt u en houden wij het overzicht.
 • U kunt uw dienst(en) eenvoudig en (direct) beëindigen, 24 uur per dag, elke dag via Mijn Web://Xtra.
 • U kunt tokens, EPP codes en Autorisatie codes direct opvragen via Mijn Web://Xtra.

Ons Customer Support Team is op de volgende tijden beschikbaar:
Maandag t/m vrijdag van 9.00 t/m 17.30 uur.

De status van uw ticket(s) kunt u bekijken in Mijn Web://Xtra.

Hoe maak ik verbinding via SFTP?2018-11-19T09:32:11+01:00

U kunt dit doen met een FTP cliënt zoals bijvoorbeeld FileZilla of WinSCP. In plaats van poort 21 voor FTP gebruikt u dan poort 23 voor SFTP.

Let op!
Dit werkt alleen bij webhostingpakketten welke besteld zijn na 1 mei 2018 en gebruik maken van het DirectAdmin controle paneel.

Hoe meld ik mijn website aan bij zoekmachines?2018-02-12T16:05:25+01:00

Dat is heel simpel! U kunt daarvoor naar http://www.aanmelden-zoekmachines.info gaan en daar wordt uw website automatisch aangemeld bij meer dan 30 zoekmachines! Ook staat er nuttige informatie om uw website handmatig aan te melden bij andere zoekmachines.

Hoe moet het dan wel? Wat is confirmed opt-in?2018-02-13T16:01:10+01:00

De eigenaar van een e-mailadres moet expliciet en aantoonbaar toestemming hebben gegeven voor het ontvangen van e-mail van een bepaalde mailinglist. Deze toestemming is niet overdraagbaar.

Dat is betrouwbaar te verifiëren door gebruik te maken van ‘confirmed opt-in’. Na aanmelding krijgt de houder van het e-mail adres een verzoek om bevestiging opgestuurd, met daarin de vraag of hij zich daadwerkelijk wil aanmelden voor de mailinglist (of voor een nieuwsbrief of iets dergelijks). Indien de houder van het bewuste e-mailadres geen bevestiging terugstuurt, moet er vanuit gegaan worden dat iemand anders dat adres heeft opgegeven (of dat de houder zich heeft bedacht). Indien de houder van dat e-mailadres de vraag bevestigt, geeft hij expliciet aan dat hij toestemt met de ontvangst van emails via die mailinglist.

Systemen die ‘confirmed opt-in’ op de juiste manier implementeren, gebruiken niet te raden codes in het verzoek tot bevestiging. Alleen met die code kan de bevestiging definitief gemaakt worden. Dat heeft als voordeel dat derden de bevestiging niet kunnen vervalsen.

Omdat de verzender ook moet kunnen aantonen dat de ontvanger toestemming heeft verleend, dient het systeem de verzoeken tot bevestiging en de gemaakte bevestigingen op te slaan (‘loggen’), zodat desgevraagd die toestemming kan worden aangetoond. Dat is van belang op het moment dat ontvanger en verzender van mening verschillen over het ‘gevraagde’ karakter van de mailing (bijvoorbeeld als de ontvanger de mailing als ongewenst beschouwt, en daarom als spam bestempelt).

Hoe voeg ik een pointer domein toe aan mijn bestaande domeinnaam?2018-06-01T20:05:38+02:00

Een pointer domein een verwijzing naar een domeinnaam. Het werkt als een alias voor een domein. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld www.domein.nl als website heeft en www.domain.com ook bereikbaar wilt maken. Je kunt dan www.domain.com toevoegen als domain pointer.

Met een pointer domein verwijst bijvoorbeeld info@yourdomain.com naar info@uwdomein.nl en www.yourdomain.com/info naar www.uwdomein.nl/info.

Om een pointer domein toe te voegen, log je in op DirectAdmin. Selecteer, indien nodig, je domeinnaam. Klik onder ‘Geavanceerd’ op ‘Domeinaanwijzers’.

Hoe werken .htaccess bestanden?2018-02-12T17:37:07+01:00

Voor een goede uitleg kunt u hier kijken:
http://www.htaccesstools.com/

Hoe wijzig ik de houder van een domein?2018-02-13T13:21:13+01:00

Via Mijn Web://Xtra kunt u de WHOIS gegevens van uw domein wijzigen.

Let op dat bij sommige domeinen hiervoor kosten in rekening worden gebracht.

Hoe zeg ik mijn dienst(en) bij Web://Xtra op?2018-10-22T11:31:12+02:00

U kunt al uw abonnementen inzien en eventueel (direct) opzeggen via Mijn Web://Xtra.

Daar klikt bij “Diensten” op uw “Diensten Overzicht” en kunt u deze per einde looptijd beëindigen.

Mocht u uw domein willen verhuizen naar een andere partij: Verhuis dan eerst uw domein voordat u de dienst beëindigd, anders loopt u het risico dat het domein wordt opgeheven wanneer deze niet succesvol verhuisd is.

LET OP! Houd er echter ook rekening mee dat u een opzegtermijn van één maand heeft, wees er dus op tijd bij.

Mocht u uw accountgegevens niet meer bij de hand hebben, stuur dan een e-mail naar support@webxtra.nl met het verzoek om nieuwe inlog gegevens te ontvangen, vermeld in deze e-mail uw klantnummer.

U vindt uw klantnummer in de e-mail met de factuur van ons en rechts bovenaan op de factuur van ons en wellicht ook op uw bankafschrift.

Let op! Om dubbele rekeningen voor uw domein of andere diensten te voorkomen, dient u uw diensten en domein altijd bij ons op te zeggen! Een verhuizing naar een andere partij of het opvragen van de Token/EPP/Autorisatiecode code is niet automatisch een opzegging omdat u de diensten kunt blijven gebruiken terwijl u bijvoorbeeld uw domein elders heeft ondergebracht, wij weten namelijk niet of u niet meer gebruik maakt van deze diensten wanneer u deze niet bij ons beëindigd en gaan er dan ook uit dat u gebruik (heeft ge)maakt van de dienst.

Hoe zeg ik mijn webhosting/domeinnaam/dienst(en) bij mijn oude provider op?2018-09-25T14:19:17+02:00

Waarschijnlijk hebben zij net zoals wij een eenvoudige opzeg procedure, vraag hier na, u kunt tevens daarvoor vrijblijvend het volgende formulier gebruiken:
https://www.webxtra.nl/downloads/opzeggen_huidige_webhoster.doc

Hoeveel geheugen mag ik gebruiken? (memory_limit)2018-02-12T17:47:54+01:00

Standaard mag u 128 MByte aan geheugen gebruiken (PHP memory_limit) bij onze webhostingpakketten

Mocht u meer geheugen nodig hebben, dan is wellicht een Virtual Private Server of Managed Hosting een goede oplossing voor u.

Ik ben bijna over mijn bandbreedte limiet heen. Wat gebeurt er als ik de limiet bereik of er over heen ga?2018-02-12T15:52:13+01:00

U ontvangt een waarschuwing per e-mail wanneer u 80% van uw limiet heeft bereikt of er over heen bent gegaan. Wanneer u meerdere malen over uw limiet heen gaat is het raadzaam om uw webhosting pakket of virtual private server te upgraden, u kunt dat doen door dat aan ons te melden door een ticket aan te maken in Mijn Web://Xtra of per e-mail aan ons te melden. Uw website is niet meer bereikbaar tot de volgende maand wanneer u uw dataverkeer limiet heeft bereikt, dit gebeurt automatisch zodat u geen onnodige extra kosten maakt.

Ik ben het wachtwoord van de root gebruiker kwijt, wat moet ik doen?2018-02-13T13:58:32+01:00

Het root wachtwoord van uw VPS kunt u eenvoudig wijzigen in het controlepaneel. Mocht het niet lukken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via Mijn Web://Xtra.

Ik heb een script geinstalleerd maar ik kan het niet meer verwijderen, wat nu?2018-02-12T17:41:59+01:00

Neem contact met ons op door een ticket aan te maken in Mijn Web://Xtra met de volgende gegevens:

 • Het domein van uw website.
 • het probleem (de locatie van de map/het bestand die u niet verwijderd krijgt).
Ik heb problemen met FTP hoe komt dit?2018-02-12T17:39:11+01:00

U heeft een probleem met FTP waardoor bijvoorbeeld een time out optreed wanneer u uw website wilt uploaden via FTP of u heeft een ander probleem.

Controleer in uw FTP cliënt of dat Passive Mode aan staat. Deze dient uit te staan.

Vaak kan er wel verbinding gemaakt worden maar werkt het LIST commando niet, waardoor u de mappen niet te zien krijgt.
In enkele FTP cliënts bestaat ook de optie om “STAT -L” te gebruiken als List commando, dit lost ook de genoemde problemen op.

Wij raden aan om de FTP cliënt FileZilla te gebruiken met de volgende instellingen:
FTP: Actieve modus ingeschakeld, Fallback naar Passieve Modus uitgeschakeld en FTP-keepalive-commando’s versturen ingeschakeld.
Actieve Modus: Extern IP-Adres ophalen van de volgende URL: http://ip.filezilla-project.org/ip.php
Passieve Modus: Terugvallen naar Actieve Modus.
FTP Proxy: Geen (tijnzij uw Internet Service Provider iets anders aangeeft)

Controleer uw router en/of firewall of dat deze active modus toestaat of neem contact op met uw systeembeheerder.

Ik kan geen email verzenden, waardoor komt dit?2018-02-12T17:46:08+01:00

Vrijwel alle internet providers (ISP) hebben poort 25 (SMTP) gesloten. U kunt als alternatief poort 587 gebruiken met (START)TLS.

Ik kan niet bij mijn DirectAdmin of SiteWorx controle paneel komen, ik kan zelfs het loginscherm niet zien. Wat is er aan de hand?2018-02-12T15:57:54+01:00

U heeft waarschijnlijk een router/firewall die de toegang tot poort 2222 (DirectAdmin) of 2443 (SiteWorx) blokkeert. U moet toegang hebben tot deze poort om bij uw controle paneel te komen.

Of u bent geblokkeerd door onze IPS (Intrusion Prevention System) of Firewall, bezoek http://ip.webxtra.net/ om te kijken wat uw IP adres en neem vervolgens contact met ons op door een ticket aan te maken in Mijn Web://Xtra of stuur ons een e-mail, vermeld daarin uw IP adres en het domein wat u niet kunt bezoeken.

Ik kom niet op mijn subdomein als ik www. ervoor heb, klopt dat?2018-02-12T17:43:13+01:00

Dat klopt, dit zou een sub-subdomein zijn, vandaar dat www. voor een sub-domein niet werkt. U kunt uw subdomein bereiken door http://subdomein.domein.nl te gebruiken of subdomein.domein.nl te gebruiken

Ik krijg de melding dat het IP adres van de server op een blacklist staat, wat kan ik hier aan doen?2018-02-12T18:08:46+01:00

U deelt de server met andere gebruikers, helaas komt het hierdoor voor dat wanneer een andere gebruiker en onveilige website heeft of misbruik maakt van zijn/haar account dat een server op een blacklist komt te staan, dit proberen we zo veel mogelijk te voorkomen, echter lukt dit niet altijd. Helaas kan het hierdoor voorkomen dat daardoor geen email verstuurd kan worden naar een server welke een dergelijke blacklist gebruikt, wij hebben helaas niet in de hand wanneer een server van een blacklistist wordt verwijderd. Dit kan uren, dagen maar ook weken duren.

Let er op dat het verhuizen naar een andere partij geen oplossing is, mits u daar ook een eigen IP adres af neemt, vroeg of laat komt een server helaas altijd op een blacklist te staan door een onverantwoordelijke gebruiker.

Ik krijg steeds “Spam” in mijn e-mailaccount. Wat moet ik doen?2018-03-16T08:10:34+01:00

U kunt in uw controle paneel uw spamfilter aanpassen waardoor minder spam kunt ontvangen. Mocht dit echter niet lukken dan kunt u gebruik maken van onze professionele inkomende Anti-Spam & Anti-Virus filter, de kosten hiervan zijn € 1,25 per maand, per domein. U kunt deze dienst 30 dagen lang gratis proberen. Neem contact met ons op voor meer informatie door een ticket aan te maken in Mijn Web://Xtra.

Ik sta op een blacklist, hoe kom ik er weer vanaf?2018-02-13T16:02:02+01:00

Iedere blacklist hanteert haar eigen maatstaven om een IP-adres of range op haar lijst te plaatsen. Deze criteria staan (bijna) altijd omschreven op de website van de desbetreffende blacklist.

Op een blacklist staan wil niet direct zeggen dat u een ‘gemene spammert’ bent. Sommige blacklists zijn behoorlijk agressief en blokkeren een hele serie naast elkaar liggende IP-adressen, terwijl de spam maar van een paar van de IP-adressen verstuurd is. De reden daarvoor is simpel: de mensen die die blacklists gebruiken willen geen e-mail aannemen van providers die niet goed tegen spam optreden. Niet uw IP wordt geblokkeerd, maar alle IP-adressen van uw provider. Het kan dus zijn dat uw ‘buurman op het net’ de bron van spam was.

Het kan ook zo zijn dat er via uw IP-adres een spamrun heeft gelopen zonder dat u dat wist. Dat kan gebeuren als uw computer per ongeluk een open proxy is of als uw computer besmet is met een vervelend virus. Uw computer is dan de bron van spam geweest en men heeft besloten om ervoor te zorgen dat uw IP-adres geblockt werd om verdere overlast te voorkomen.

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat u mailings heeft verstuurd waarvan de ontvangers deze bij de betreffende blacklist als spam hebben aangemeld. Dat kunt u in de toekomst voorkomen door uw adressenbestand op basis van ‘confirmed opt-in’ op te bouwen. Zie Hoe moet het dan wel? Wat is confirmed opt-in?

Hoe verder te handelen om van een blacklist verwijderd te worden kunt u over het algemeen op de site van de betreffende blacklist vinden. Net als de maatstaven om erop geplaatst te worden zijn er gradaties in de moeite die u moet nemen om er vanaf te komen. Wij kunnen daar geen rol in spelen.

Om te onderzoeken of u op meerdere blacklists bent vermeld kunt u op de volgende site kijken of uw IP-adres op een of meerdere blacklists staat. U vult daarbij uiteraard uw eigen IP-adres in.

Ik wil een domein registreren, waaraan moet mijn domein voldoen?2018-02-13T12:30:07+01:00

Wanneer u een domein registreerd, dan moet deze aan het volgende voldoen:
– de domeinnaam mag letters, cijfers en het minteken (-) bevatten;
– het minteken mag niet het eerste of laatste teken zijn;
– de domeinnaam mag niet uitsluitend uit cijfers bestaan;
– de domeinnaam dient minstens 2 tekens lang te zijn;
– als maximum wordt 63 tekens geadviseerd.

Ik wil een domein, hoe registreer of verhuis ik die?2018-02-13T12:34:39+01:00

Klik “Domeinnamen“, controleer of uw domeinnaam beschikbaar is en kies dan voor “Domeinnaam registreren” of “Domeinnaam verhuizen”.

Ik wil een een groene adresbalk op mijn website tonen, welk SSL Certificaat heb ik nodig?2018-02-13T15:21:16+01:00

Hiervoor vraag je een EV certificaat aan. De groene adresbalk met daarin je bedrijfsnaam laat direct zien dat de website betrouwbaar, professioneel en goed beveiligd is. Dit zorgt voor extra vertrouwen van klanten, minder afhakers tijdens het bestelproces en zodoende meer omzet. EV (Extended Validation) certificaten voldoen aan zeer strenge richtlijnen en zijn daardoor duurder.

Wij leveren EV SSL van verschillende merken. Technisch gezien is er geen onderscheid tussen de certificaten van deze merken. De verschillen worden bepaald door de bekendheid van het merk, de garantiebedragen en de extra’s die je erbij krijgt.

Voor de uitgebreide validatie is een ondertekend formulier nodig en worden diverse controles uitgevoerd, waardoor het aanvraagproces wat langer kan duren: gemiddeld 5 dagen. EV certificaten van Comodo worden binnen 1 dag geleverd, en kun je ook online bevestigen.

Ik wil een enkele domeinnaam beveiligen, welk SSL Certificaat heb ik nodig?2018-02-13T15:16:39+01:00

Voor het beveiligen van 1 domein kies je een standaard certificaat.

Certificaten van Comodo. GlobalSign en GeoTrust worden standaard geleverd met een extra domein waardoor ze geldig zijn voor zowel met als zonder ‘www.’ voor de domeinnaam. Bij een bestelling van een standaard certificaat voor www.domein.nl bij GeoTrust en GlobalSign, krijg je domein.nl erbij (andersom dus niet). Let op: dit geldt alleen voor het rootdomein, dus niet voor www.xxx.domein.nl en xxx.domein.nl.

Ik wil graag overstappen naar de nieuwe webhostingpakketen, kan dat?2019-09-16T13:00:07+02:00

Vanaf 1 mei 2018 biedt Web://Xtra nieuwe webhostingpakketten aan.

Helaas is het niet mogelijk om uw webhostingpakket automatisch door ons te laten upgraden/migreren/over te zetten, u moet dit zelf doen wanneer u naar een nieuw webhostingpakket wenst over te stappen.

Hieronder vindt u de instructies hiervoor.

De volgende stappen moet u doorlopen wanneer u wenst over te stappen naar een nieuw webhostingpakket, let op dat het controle paneel wijzigt van SiteWorx/InterWorx (oud) naar DirectAdmin (nieuw):

 1. Ga naar de pagina “Website” en kies het webhosting pakket waar u naar over wenst te stappen.
 2. Klik op “Bestel Nu”.
 3. Selecteer “Ik heb al een domeinnaam, maar wens deze niet te verhuizen”.
 4. Vul uw domeinnaam in bij “Huidige domeinnaam”.
 5. Controleer of het juiste hostingpakket geselecteerd is en klik op “Klantgegevens” en doorloop het bestelproces.
 6. U ontvangt uw nieuwe webhostinggegevens van ons na de bestelling, hiermee kunt u de data van uw oude webhostingpakket overzetten naar uw nieuwe webhostingpakket.
  • Uw website data kunt u overzetten met een FTP cliënt zoals bijvoorbeeld FileZilla.
  • Uw database(s) kunt u overzetten door eerst de tabellen van uw database(s) te repareren in phpMyAdmin in het SiteWorx controle paneel en vervolgens hier een SQL dump van te maken, deze kunt u vervolgens weer importeren in phpMyAdmin van het DirectAdmin controle paneel.
  • Uw e-mail data kunt u downloaden via POP met uw favoriete e-mail cliënt en vervolgens weer uploaden via IMAP naar uw nieuwe mailserver. Er zijn ook andere opties, deze vereisen echter meer expertise:
   • Beide IMAP mailservers configureren in uw e-mail cliënt en vervolgens handmatig de mappen en e-mails kopiëren.
   • Er zijn tools beschikbaar om te migreren/synchroniseren tussen IMAP servers zoals bijvoorbeeld RxImap Mail Transfer Utilitydergelijke tools voor Windows zijn echter niet getest door ons en het gebruik hiervan is dan ook geheel op eigen risico!
 7. U veranderd de nameservers van uw domein zodra u al uw data heeft overgezet (afhankelijk van het type domeinnaam zal het 15 minuten tot 2 uur duren voordat de nameservers gewijzigd zijn) via Mijn Web://Xtra in (Let op! NIET in het DirectAdmin controle paneel!):
  • ns1.webxtra.nl
  • ns2.webxtra.nl
  • ns3.webxtra.nl
   Let op! Het kan 4 tot 24 uur duren voordat uw domein naar uw nieuwe webhostingpakket verwijst.
 8. Controleer of uw website functioneert en zeg vervolgens uw oude webhostingpakket op (niet uw domeinnaam!), deze blijft beschikbaar tot het einde van de looptijd, mocht u onverhoopt data o.i.d. vergeten zijn om over te zetten.

Let op dat er geen restitutie/verrekening plaats vindt tussen het door u afgenomen oude en nieuwe webhosting pakket. Zorg er ook voor dat u uw oude webhosting pakket tijdig beëindigd zodat u geen dubbele kosten heeft, dit gebeurt niet automatisch omdat het geregeld voor komt dat men het oude webhosting pakket voor de zekerheid wenst aan te houden als backup of andere redenen, daarom moet u het oude webhosting pakket dan ook altijd expliciet beëindigen via Mijn Web://Xtra.

Neem contact met ons op wanneer u tegen problemen aanloopt bij het overzetten van uw webhosting pakket.

Ik wil verschillende domeinen in een certificaat beveiligen, welk SSL Certificaat heb ik nodig?2018-02-13T15:30:01+01:00

Voor het beveiligen van verschillende domeinen kies je een multidomein certificaat. Dit type certificaat wordt ook wel MDC, SAN of UCC certificaat genoemd.

Ik wil verschillende subdomeinen beveiligen, welk SSL Certificaat heb ik nodig?2018-02-13T15:33:24+01:00

Een EV certificaat is niet verkrijgbaar als wildcard certificaat, wel kun je de verschillende subdomeinen opnemen in een multidomein certificaat. Dit type certificaat wordt ook wel MDC, SAN of UCC certificaat genoemd.

Is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) ook van toepassing op websites/servers buiten Nederland?2018-02-13T14:54:19+01:00

Ja. Het is uw website dus u bent volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) ten allen tijde verantwoordelijk voor de beveiliging van de gegevens die er via uw website worden verzonden. Het verwerken van gegevens via een website op een server in het buitenland vereist overigens extra nauwlettendheid, want u mag alleen gegevens op een buitenlandse server verwerken wanneer het beschermingsniveau afdoende is. Ook bij aangetoonde bescherming in het buitenland dient u expliciet toestemming te vragen, of u benadert het Ministerie van Justitie voor een vergunning. Overigens, in alle EU landen wordt verondersteld een adequaat beschermingsniveau te zijn.

Is een SSL certificaat verplicht?2018-02-13T14:43:44+01:00

Het is verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Dat de overheid de veiligheid van internetgebruikers serieus neemt blijkt uit het feit dat het niet naleven van de opgestelde regels streng wordt bestraft. Het CBP ziet er nauwlettend op toe dat de wetgeving ten aanzien van de beveiliging van het verzenden van informatie via websites wordt nageleefd en is gerechtigd om boetes uit te schrijven die kunnen oplopen tot wel €4500,-. Alhoewel dit stevige bedragen zijn, staan de kosten van de eventuele boetes in schril contrast met de schade die de bedrijven achter de websites oplopen wanneer deze als onbetrouwbaar en onveilig te boek komen te staan.

Is het het runnen van een Bouncer voor IRC verboden bij Web://Xtra?2018-02-12T17:40:04+01:00

Ja.

Is het mogelijk om meer dan 1 domein te registreren?2018-02-13T12:30:50+01:00

Er is geen limiet verbonden aan het registreren van domeinen.

Is het mogelijk voor mij particulier om een .nl domein registreren?2018-02-13T12:30:32+01:00

Ja dat is mogelijk. Sinds 29 januari 2003 kunnen ook particulieren een .nl domeinnamen aanvragen.

Is het ook mogelijk om op 1 server zowel Windows en Linux VPS-en te draaien?2018-02-13T13:39:32+01:00

Dat hangt af van de technologie die gebruikt wordt. Bij Xen, KVM en VMware is dat mogelijk. Bij OpenVZ, LXC, Docker etc. is dat niet mogelijk.

Is Web://Xtra telefonisch bereikbaar?2018-02-12T15:52:04+01:00

Web://Xtra is niet telefonisch bereikbaar.

Wij zijn enkel digitaal bereikbaar via Mijn Web://Xtra, daar kunt u een “Ticket” aanmaken. U kunt ook een e-mail sturen aan support@webxtra.nl of via het contact formulier op onze contact pagina, let op dat u een werkend e-mail adres gebruikt wanneer u gebruik maakt van ons contact formulier!

Kan ik backups maken van mijn website?2018-03-01T23:08:07+01:00

U kunt zelf backups maken van uw website, deze kunt u binnen uw website opslaan (let op dat dit van uw opslag ruimte af gaat) en vervolgens downloaden (aangeraden) of extern opslaan op een andere (FTP) server (beste optie).

Let op dat wij kosten in rekening brengen wanneer wij een backup voor u moeten terug zetten wanneer u zelf geen backup gemaakt heeft. Hier leest u daar meer over.

Kan ik e-mail versturen en mijn mailbox inzien via webmail?2018-02-12T15:53:16+01:00

Ja, dat kan. U hoeft alleen maar /webmail achter uw domein te zetten en dan uw e-mailadres en wachtwoord in te vullen.
Voorbeeld: www.uwdomein.nl/webmail

U moet natuurlijk wel een e-mail account aangemaakt hebben in uw controle paneel om hier gebruik van te kunnen maken.

Let op! Wanneer u e-mails ophaalt via de POP3 mailserver dan staan de e-mails niet meer op de server en kunt u deze niet meer inzien via de webmail wanneer u de e-mails reeds gedownload heeft.

Kan ik een eigen php.ini aanmaken?2018-02-12T17:49:14+01:00

U kunt dan direct in uw html map een php.ini aanmaken.
In uw php.ini zet u de directives die u wenst aan te passen (http://us.php.net/manual/en/ini.list.php)

Let op! U kunt niet meer deze directives wijzigen door in een .htaccess bestand php_value en/of php_flag met daarachter de directive te gebruiken. Dit zal resulteren in een Internal Server Error.

Wanneer u voorheen in een .htaccess bestand bijvoorbeeld had staan:
php_flag display_errors on
Dan verwijderd u deze regel en plaatst u de volgende regel in uw php.ini:
display_errors = on

Kan ik eerst een domeinnaam registreren en later een hostingpakket nemen?2018-03-20T11:13:11+01:00

Ja, wij kunnen uw hostingpakket activeren wanneer u dat wenst, maak hiervoor een “ticket” aan in Mijn Web://Xtra wanneer u al een domein bij ons geregistreerd heeft en hier een webhostingspakket bij wenst te gebruiken. Hier vindt u een overzicht van de hosting vormen die wij aanbieden.

Kan ik extra domeinen koppelen aan mijn webhostingpakket?2018-02-13T14:33:32+01:00

U kunt zoveel domeinen koppelen aan uw webhostingpakket als u wilt, zolang dit domein bij Web://Xtra is afgenomen.

Kan ik mijn VPS upgraden?2018-02-13T13:44:56+01:00

Ja je kunt op elke gewenst tijdstip je VPS upgraden. De upgrade zal direct nadat wij uw betaling voor de upgrade ontvangen hebben worden verwerkt. Let op dat uw VPS even uit en aan gezet moet worden om de wijzigingen te verwerken.

Kan ik mijn Web://Xtra dienst(en) gebruiken voor commerciële doeleinden?2018-02-07T16:33:33+01:00

Ja, dat is geen probleem voor zo ver dat toegestaan is binnen onze algemene voorwaarden.

Wat in het bijzonder niet is toegestaan, maar niet uitsluitend is informatie die zonder toestemming van de auteursrechthebbende(n) wordt aangeboden, informatie die smadelijk, bedreigend, beledigend, racistisch, haatzaaiend of discriminerend is, informatie die kinderpornografie bevat en informatie die de privacy van derden schendt of een vorm van stalking oplevert, evenals hyperlinks, torrents of andere verwijzingen naar dergelijke informatie op sites van derden waar dan ook ter wereld (zelfs wanneer de informatie in de betreffende jurisdictie legaal zou zijn).

Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Kan ik op een VPS alles doen, wat ik op een dedicated server kan doen?2018-02-13T13:40:09+01:00

Ja. Stel dat je modificaties aan de kernel wilt doen bijvoorbeeld, dan wordt dat wat lastiger, al is het technisch wel mogelijk. Maar dat zijn dingen die de normale gebruiker nooit nodig zal hebben.

Kan ik SSH gebruiken met mijn account?2018-02-12T15:54:11+01:00

Nee dit is uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan.

Maar mijn e-mails zijn voor een goed doel! Mag dat ook niet?2018-02-13T15:47:41+01:00

Nee, ook voor een goed doel mag je niet spammen, want spam blijft spam. Bovendien, wat u een goed doel vindt (een oproep voor een demonstratie of het zetten van een handtekening) vindt een ander een ongewenste politieke uiting.

Sommige organisaties hebben met spam hun eigen glazen ingegooid. Human Rights Watch – een buitengewoon eerzame instantie die uitzoekt hoe het met de mensenrechten in de wereld staat – heeft geregeld gespamd en staat daardoor nu op verschillende blacklists. Het akelige effect daarvan is dat zelfs mensen die zich abonneren op de nieuwsbrief van HRW, die niet meer kunnen krijgen: de verzender staat immers als spammer te boek en wordt daarom door velen geweigerd.

Mag ik dan helemaal niets adverteren?2018-02-13T15:52:04+01:00

Natuurlijk wel, mits u zich aan de regels houdt. Bedenk dat als u die regels schendt, u de mensen die u wilt trekken, alleen maar voor het hoofd stoot en u illegaal handelt want u mag geen spam sturen volgens de wet en dit u op een hoge boete kan komen te staan. Lees daar hier meer over.

Mag ik torrents downloaden, uploaden aanbieden?2018-02-13T13:50:18+01:00

Nee, we staan niets toe wat gerelateerd is aan torrents.

Mijn adressenbestand is niet confirmed opt-in. Moet ik nu helemaal opnieuw beginnen?2018-02-13T16:11:02+01:00

Ja, daar ziet het wel naar uit.

De kans dat u bij gebruik van die adressenlijst ongevraagde e-mail in bulk zal versturen is erg groot. Daarmee zou u voldoen aan de twee criteria die spam definiëren en is een vermelding de zwarte lijst met spammers de twijfelachtige eer die u ten deel zal vallen.

U zal er zorg voor moeten dragen dat uw adressenbestand wel confirmed opt-in wordt. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door alle adressen waarvoor u de toestemming niet heeft, te verwijderen. Dat kan uiteraard alleen als u zelf, bij de opbouw van het adressenbestand, onderscheid heeft gemaakt tussen de adressen die via de confirmed opt-in methode hebt verkregen en de adressen die u op een andere wijze hebt verkregen.

Is een adres in uw bestand niet verkregen via confirmed opt in, dan rest er niet veel meer dan inderdaad helemaal opnieuw te beginnen. Wanneer u ervoor kiest om dat te doen door de lijst nog een keer te gebruiken en in die mail te vragen om de toestemming, dan loopt u nog steeds het risico op een vermelding op onze website omdat ook die mailing zou voldoen aan onze criteria.

Bovendien, loopt u ook de kans dat u een overtreding van de Telecommunicatiewet maakt. De ACM waarschuwt u daar dan ook voor.

Mijn script werkt niet, wat nu?2018-03-08T09:41:52+01:00

Bij de installatie van scripts zijn meestal de volgende gegevens nodig:
MySQL database host: localhost
MySQL database name: U moet hier niet alleen de naam opgeven die u voor uw database hebt opgegeven maar ook het gedeelte ervoor. Zoiets als gebruikersnaam_jedatabasenaam
MySQL database user: U moet hier alleen de naam opgeven die u voor uw database hebt opgegeven maar eventueel ook het gedeelte ervoor. Zoiets als gebruikersnaam of gebruikersnaam_jedatabasenaam
MySQL database password: dit paswoord heeft u opgegeven toen u de database username aan maakte.

Lukt het nog niet? Dan kunt het beste even kijken op de website van de makers van het script voor ondersteuning en tips. De scripts in DirectAdmin en ScriptWorx worden gratis en vrijblijvend aangeboden door ons. Ondersteuning bij het instellen en gebruik van scripts (.htaccess / PHP / Perl etc.) wordt niet geboden door onze helpdesk, vanwege de grote diversiteit in scripts is dit niet mogelijk, wel kunnen wij u eventueel en vrijblijvend op weg helpen door het geven van enkele links naar documentatie en fora waar u meer informatie kunt vinden en wellicht verder geholpen kunt worden, echter kunnen wij u hiervan niet altijd voorzien door de grote diversiteit, veelal kunt u de antwoorden op uw vragen vinden door slim te “Googelen“.

Moet mijn webshop moet voldoen aan de Wbp of een webwinkel keurmerk, welk SSL Certificaat heb ik nodig?2018-02-26T13:46:01+01:00

Om te voldoen aan de WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) is ieder type certificaat geschikt, dus ook de meest voordelige variant met alleen Domein Validatie. Dit is ook voldoende voor de verschillende webwinkel keurmerken.

Een EV certificaat met Uitgebreide Validatie is echter meer geschikt voor webshops door de identiteitsgarantie en groene adresbalk van dit certificaat. Een Domein Validatie certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding en toont een slotje in de browserbalk, maar geeft bezoekers geen mogelijkheid de organisatie achter een website te controleren. Alleen het eigendom van het domein wordt gecontroleerd, dit zegt dus niets over de (betrouwbaarheid van) de organisatie.

Certificaten met bedrijfsgegevens geven meer vertrouwen en meer bescherming aan bezoekers, omdat er voor de uitgifte meer controles uitgevoerd worden. Als een bedrijf failliet gaat wordt een certificaat bijvoorbeeld direct ingetrokken.

Een EV certificaat geeft websites een professionele en betrouwbare uitstraling. Door de groene adresbalk met bedrijfsnaam zien bezoekers in één opslag wie de eigenaar van een website is. Bovendien werkt het conversieverhogend: Op basis van diverse onderzoeken is aangetoond dat consumenten gemiddeld 18% meer aankopen doen op websites met een groene adresbalk. Uit recent onderzoek (CBS, Google) blijkt dat 61% van de bezoekers de veiligheid van een website controleert voor het invullen van gegevens, en dat bij online shoppen vertrouwen een van de belangrijkste overwegingen is. 70% verkiest een EV certificaat bij het online shoppen.

Een veelgehoord bezwaar (naast de hogere prijs) is de lastige en lange aanvraagprocedure van minimaal een week. Voor Comodo certificaten voeren we de validatie zelf uit. De EV certificaten van Comodo worden hierdoor al binnen een dag geleverd, ook hoef je voor een aanvraag geen documenten aan te leveren.

Waar bevinden de servers van Web://Xtra zich?2018-04-11T08:41:33+02:00

Al onze diensten worden verzorgd vanuit de Dataplace datacenters (voorheen Data Center Arnhem) in Arnhem Tivolilaan (TVL) en Kleefsewaard (KLW) , de netwerken welke gebruikt worden zijn de Nederlandse netwerken DigiRes (AS47207) en VXbits (AS59545). Beide netwerken ondersteunen native IPv6. Daarbij maken wij gebruik van enkele andere netwerken en datacenters voor ondersteunende diensten zoals nameservers en VoIP-telefooncentrales.

Het datacenter in Arnhem bestaat uit twee gescheiden data centers die op 4 kilometer afstand van elkaar gelegen zijn. Deze zijn onderling verbonden in een eigen glasvezelring zodat er altijd een dataverbinding tot stand blijft tussen de beide locaties. Hiermee beiden wij onze opdrachtgevers een unieke, gespiegelde “twin center” dienst aan waar 99,9999% garantie wordt gegeven op de beschikbaarheid van de technische infrastructuur. Opdrachtgevers kunnen een eigen WAN/LAN omgeving creëren om door gebruik te maken van deze voorzieningen.

Uiteraard zijn de uitgaande glasvezel verbindingen naar de verschillende Providers, Carriers en Internnet Exchanges geografisch gescheiden  van elkaar en volledig redundant! Redundantie is het zodanig meervoudig uitvoeren van onderdelen, dat het geheel goed blijft functioneren wanneer één of meer onderdelen defect raken of verloren gaan. Zo kunnen gegevens redundant worden opgeslagen en kunnen technische systemen zowel op component- als systeemniveau redundant worden uitgevoerd. Alle Transits en Internet exchanges zijn gekoppeld op basis van (multiple) 100Mbit/1Gbit/10Gbits redundante verbindingen.

De redundante architectuur en faciliteiten in dit datacenter zijn ideaal voor het onderbrengen van uw apparatuur en applicaties welke 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar dienen te zijn voor uw kantoor, thuis en/of via het World Wide Web.

Waar kan ik de algemene voorwaarden van Web://Xtra vinden?2018-02-07T16:34:32+01:00

Onze algemene voorwaarden kunt u hier vinden.

Waar kan ik de php info vinden?2018-02-12T16:04:51+01:00

U kunt zelf een phpinfo.php bestand maken op uw website met de volgende inhoud:
<?php
// Show all information, defaults to INFO_ALL
phpinfo();
?>

En deze vervolgens bezoeken.

Vergeet het bestand niet te verwijderen nadat u de benodigde informatie bekeken heeft.

Waar kan ik de status zien van mijn ticket(s)?2022-05-03T13:14:06+02:00

Het is niet langer mogelijk om de status van uw ticket te zien in uw klantenpaneel.

Onze tickets gaan geheel via de email, u ontvangt dus ook per email reactie op uw vraag.

Het is helaas mogelijk dat deze email in uw spamfolder terecht komt, houdt daarom uw inbox en spam folder in de gaten.

Waar kan ik de verwerkersovereenkomst van Web://Xtra vinden?2018-05-15T18:01:55+02:00

Onze verwerkersovereenkomst kunt u hier vinden.

Waar kan ik jullie SLA (Service Level Agreement) vinden?2018-02-13T01:00:52+01:00

Onze SLA (Service Level Agreement) kunt u hier vinden.

Waar slaat “Private” in “Virtual Private Server” op?2018-02-13T13:36:28+01:00

Iedere VPS krijgt een eigen portie resources toegewezen, welke (over het algemeen) gegarandeerd beschikbaar zijn voor de VPS. Als voorbeeld kan de fysieke server 8GB ram hebben, waarvan 256mb gegarandeerd voor elke VPS beschikbaar is.

Elke VPS heeft zijn eigen RAM, eigen diskruimte, eigen processen, eigen OS, eigen serverload, en zelfs een eigen filesystem. Met andere woorden: elke VPS is geheel onafhankelijk, en dus “Private”.

Waar vind ik de Nederlandse wetgeving wat betreft Spam?2018-02-13T17:17:18+01:00
Waar vind ik het Self Service Center?2018-02-13T00:44:43+01:00

Het Self Service Center is vervangen door Mijn Web://Xtra en kunt u hier vinden.

Waar vind ik meer inhoudelijke informatie om mijn VPS te beheren?2018-02-13T13:59:28+01:00
Waar vind ik mijn klantnummer?2018-02-12T21:36:51+01:00

U vindt uw klantnummer in de email met de factuur van ons en rechts bovenaan op de factuur van ons en wellicht ook op uw bankafschrift.

Waar vindt ik de handleiding van mijn webhosting controle paneel?2018-02-12T15:43:26+01:00

Hier vindt u de handleiding van DirectAdmin:
http://www.site-helper.com/

Hier vindt u de handleiding van SiteWorx (InterWorx):
http://docs.interworx.com/siteworx/webmaster-user/

Waarom gaat Spam gewoon door, als iedereen er kennelijk zo’n last van heeft?2018-02-13T17:18:42+01:00

Omdat niet iedereen er last van heeft. Sterker: sommige mensen profiteren van spam. Providers krijgen van telefoonmaatschappijen een percentage van de inbelkosten die hun klanten maken, en sommige providers kan het weinig schelen waarvoor de klanten inbellen: als ze inbellen om te spammen, des te beter, want dat levert een aardige telefoonrekening op – en dus een aardig percentage voor de provider.

Bedrijven hebben vaak op korte termijn baat bij spam: het levert ze altijd wel een paar klanten op, en spammen is en blijft goedkoper dan een advertentie in de krant of op tv. Wat zulke bedrijven vergeten, is de schade die spam aan hun imago toebrengt.

Marketingbureaus verdienen ook aan spam. Ze beloven bedrijven gouden bergen en laten zich daar royaal voor betalen. “We zullen zorgen voor een massale campagne, we zullen minstens honderdduizend exemplaren versturen, en nee hoor, u hoeft niet bang te zijn: ons adressenbestand is heel zorgvuldig samengesteld.”.

Iets dergelijks heeft AbFab ook aan NRC Handelsblad beloofd. Dat leek de krant wel wat. Totdat bleek dat AbFab simpelweg half Nederland bespamde met NRC-reclame, dat sommige mensen de bewuste advertentie meermalen ontvingen, dat bestaande abonnees massaal óók werden bespamd, en dat zelfs adressen waar duidelijk geen mens achter schuilgaat (zoals maildaemons en listservers) NRC-spam te verstouwen kregen. NRC Handelsblad schok zich een hoedje en bood meteen haar excuses aan. Maar het kwaad was al geschied. En AbFab kreeg vermoedelijk een fors bedrag voor deze mislukte campagne. (Later liep het nog heel slecht met AbFab af.)

Waarom geven mijn CGI scripts foutmeldingen?2018-02-12T15:30:00+01:00

U moet er zeker van zijn dat de CGI scripts in de “cgi-bin” map staan en dat de scripts en de map de juiste permissies hebben (755).

Waarom heet Spam “Spam”?2018-02-13T17:17:00+01:00

“SPAM” is een merknaam uit de voedselbranche: het is ingeblikte ham, vergelijkbaar met het Nederlandse Smac (je weet wel, dat spul dat je moeder vroeger in dobbelsteentjes sneed en dan door de macaroni deed). Monthy Python maakte er in de jaren zeventig een hilarische sketch over: een echtpaar dat in een restaurant iets wilde eten en alles kon krijgen, mits met spam erin. Als een groep Vikingen in het restaurant steeds harder om SPAM gaat roepen, wordt iedere conversatie door andere gasten onmogelijk. Vandaar de analogie.

Die twee connotaties – mechanisch geproduceerd en het wordt je door de strot geduwd – maken spameen perfecte metafoor voor ongevraagde massamail.

Echt op grote schaal bekend werd het begrip spam nadat in april 1994 de advocaten Laurence Canter en Martha Siegel in meer dan 6.000 nieuwsgroepen een advertentie hadden geplaatst. De advertentie ging over de toen op handen zijnde loterij waarbij door 50.000 mensen een Green Card (een permanente verblijfsvergunning voor Amerika) gewonnen kon worden. De advocaten boden hun diensten aan bij het invullen van het formulier waarmee aan de loterij kon worden deelgenomen.

Over hun campagne schreven de advocaten het boek “How to Make a Fortune on the Information Superhighway: Everyone’s Guerrilla Guide to Marketing on the Internet and Other On-Line Services.”

Waarom is het onverstandig een bestand met e-mailadressen kopen?2018-02-13T16:06:35+01:00

Ten eerste omdat deze veelal illegaal verkregen zijn en ten tweede; u overtreed de wet en kunt een flinke boete krijgen wanneer u deze e-mail adressen gebruikt. Dat zou allemaal al genoeg reden moeten zijn, nog niet overtuigd? Hieronder leest u waarom het buiten de bovenste argumenten een slecht idee is.

Een belangrijk onderdeel van een maillijst is het adressenbestand. U doet er goed aan dit met de nodige zorgvuldigheid op te bouwen. Het kopen van een bestand met adressen is niet zorgvuldig. De bestand bevatten vaak adressen die verzameld zijn door websites of nieuwsgroepen af te struinen met speciale programma’s. Of ze zijn gewoon verzonnen. De kwaliteit van deze bestand is zeer slecht te noemen. Zelfs als de verkoper zegt u kwaliteit te verkopen is het niet verstandig op het aanbod in te gaan.

U dient gebruikt te maken van confirmed opt-in: de houders van de adressen in uw bestand dienen u expliciet en aantoonbaar toestemming hebben gegeven. Die toestemming is niet overdraagbaar. Indien u een adressenbestand koopt, hebben de houders u die toestemming niet gegeven. In het geval van een dispuut kunt u het bovendien ook niet aantonen.

Tenslotte overtreed u privacywetgeving met de aankoop en het gebruik van een dergelijk bestand. In sommige gevallen kunnen e-mailadressen als persoonsgegevens aangemerkt worden en zijn de regels van de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing.

Hoe u dan wel aan uw adressen komt? Via bijvoorbeeld uw website kunt u uw bezoekers de mogelijkheid bieden om zich in te schrijven voor uw e-mail-nieuwsbrief. Ook kunt u via reclame in reguliere media wijzen op uw maillinglist. Uiteraard blijft ‘confirmed opt-in’ onverkort een vereiste.

Waarom is opt-out geen goede oplossing?2018-02-13T15:56:43+01:00

Reclame per e-mail is geen enkel probleem indien de ontvanger daar expliciet om heeft gevraagd, de wetgeving verbied het zelfs om reclame per e-mail te sturen wanneer hier niet om is gevraagd. Doet men dit toch dan wordt er vaak wel een mogelijkheid geboden aan de om zich uit te schrijven voor de ontvangst van verdere e-mails. Dat principe heet opt-out en het is zeer ineffectief. Waarom?

Opt-out is onbetrouwbaar

Bij opt-out kan iedereen een ander inschrijven. Sterker, bij opt-out kan ook de spammer zelf iemand inschrijven. Dat zulks zeer regelmatig gebeurt bewijzen de talloze spams op deze pagina’s.

Als je na het ontvangen van een spam via opt-out aangeeft voortaan geen mail van dat bedrijf te willen ontvangen, is er geen garantie dat je adres daadwerkelijk wordt uitgeschreven. Sommige spammers gebruiken zo’n uitschrijving slechts als bevestiging dat het adres actief gelezen wordt. Zulke adressen zijn voor spammers extra interessant en door die bevestiging wordt het adres derhalve alleen maar waardevoller voor hen. Oneerlijke spammers kunnen ervoor kiezen dat adres later opnieuw spam toe te sturen, of zelfs om het adres op een cd te branden en het aan anderen te verkopen.

Soms ook verkiezen bedrijven het te geloven dat zo’n uitschrijving niet serieus is, getuige de enigsins paranoïde reactie van provider Ladot op een klacht van Spamvrij.nl over een van Ladots abonnees:

“Iemand kan zich afmelden met een carbon copy naar ons, vervolgens zich weer aanmelden, een bulkmail ontvangen en klagen bij Ladot van: “jullie hebben een carbon copy van ons gehad dat we geen mail wilden hebben en hebben deze nu toch ontvangen dus treedt hier tegen op” Vervolgens belt Ladot de [spammende] klant die weer zegt “ja maar het betreffende mail adres heeft aangegeven wel mail te willen ontvangen”. Hoe kan Ladot dit controleren?”

Opt-out is ongewenst

Opt-out dwingt de ontvanger om actie te ondernemen. Die actie zou ertoe moeten leiden dat de ontvanger voortaan verschoond blijft van e-mail waar hij überhaupt al niet om gevraagd had. Met de vloed aan spam die tegenwoordig wordt verstuurd, is uitschrijven een tijdrovende zaak geworden.

Opt-out is onmogelijk

Al zou je je willen uitschrijven: het kán lang niet altijd. Vaak is het moeilijk of onmogelijk te achterhalen naar welk adres de spam precies is verzonden; spam wordt vaak als BCC verstuurd, en niet altijd blijkt uit de headers naar welk adres. En het is uiteraard onmogelijk om een adres uit te schrijven, als je niet weet om welk adres het gaat.

Mensen die een eigen domein hebben, ontvangen daarnaast geregeld spam voor niet-bestaande adressen; bij ontstentenis van een werkend adres komt die spam dan terecht op het postmaster adres. Niet bestaande adressen kunnen uiteraard niet worden afgemeld, en wat nog lastiger is: spammers kunnen meer en sneller adressen verzinnen dan jij ze kunt afmelden.

Opt-out is onlogisch

Tenslotte is opt-out zeer onlogisch. Want waarom zou je je voor iets moeten uitschrijven waar je je ook niet voor hebt ingeschreven?

Waarom is Spam een probleem?2018-02-13T17:18:47+01:00

Voor de ontvangers:

Spam komt ongevraagd in je mailbox. Veel mensen vinden het bepaald onprettig steeds maar weer die advertenties te moeten ontvangen: een mailbox wordt immers als iets heel persoonlijks gezien, en nu blijkt daar allerlei troep in te komen. Daarnaast is het bijzonder ergerlijk dat je mailbox volloopt met ongevraagde post: je andere e-mail raakt erdoor ondergesneeuwd.

Spam schaalt ook niet. Een enkele ongevraagde e-mail van een enkel bedrijf valt in een mailbox op en is voor een gebruiker goed te lezen en te verwerken, maar bij een grote hoeveelheid mailings is dat niet langer het geval. Als de mailings van vele honderden of duizenden bedrijven in een mailbox terechtkomen, zal de mailing niet meer opvallen en wordt het opschonen van de mailbox voor de gebruiker een last.

Voor mensen die moeten inbellen of die hun e-mail ontvangen of bekijken via mobiel internet is spam duur: zij moeten betalen voor de ongevraagde mail die ze moeten downloaden.

Spam is niet per definitie vervelende mail. Sporadisch tref je er ook wel iets in dat je inderdaad wilde lezen, maar die uitzondering kan nooit een vrijbrief vormen om de mailbox te vullen met verder ongewenste rotzooi.

Voor abonnees:

Soms komt ook echte post niet door vanwege spam. Providers blokkeren e-mail van beruchte spambronnen geregeld. Heeft iemand in alle onschuld juist die provider gekozen, dan komt zijn e-mail niet overal aan.

De providers die de spam moeten verwerken, zie ook verderop, kunnen dat ook niet zonder extra investeringen te doen. Die extra investeringen worden uiteraard verrekend in de abonnementsprijs die een abonnee betaald voor zijn internetaansluiting (en voor het afleveren van e-mail). Als abonnee draag je dus – onbedoeld – bij in de aflevering van al die spam.

Niet alleen de particuliere abonnees hebben last van spam, ook de zakelijke. Met het van kracht worden van de nieuwe Telecommunicatiewet zijn consumenten wettelijk beschermd tegen spam, zakelijk adressen mogen gewoon nog bespammed worden. De meeste bedrijven gebruiken info@ en sales@ als standaard adres voor het eerste contact met potentiele klanten. En omdat die adressen meestal wel werken, sturen spammers hun spam vaak daar naar toe – waarmee die adressen weer overspoeld worden door spam.

Een bedrijf als Pfizer heeft het nog lastiger, ook hun uitgaande e-mail komt niet altijd overal aan. Als zij met andere bedrijven over hun bekendste product, Viagra, moeten e-mailen komt de e-mail meestal niet aan. De ontvangende partijen – of hun providers – filteren de e-mail te riogoreus waardoor deze niet meer aankomt. Pfizer is daardoor gedwongen het soms over knuffelbeertjes te hebben als ze hun eigen medische product bedoelen.

Voor providers:

Voor providers wordt spam een steeds groter probleem. Een spamrun (een serie spams) bestaat gewoonlijk uit tienduizenden e-mailtjes die er achter elkaar uit worden gepompt. Mailservers raken zodoende overbelast, waardoor gewone, legitieme e-mail vertraagd of verstoord raakt, wat vervolgens weer klachten van klanten met zich meebrengt.

Omdat spams lang niet altijd eenvoudig te onderscheiden zijn van normale e-mail, moet alle e-mail (dus ook de spam) worden verwerkt om er voor te zorgen dat de normale e-mail de geadresseerde bereikt. Een provider kan dus niets anders doen dan zoveel servers inzetten als nodig zijn om alle e-mail, inclusief de spam, te kunnen afleveren.

Zonder spam zouden mailservers aanzienlijk minder zwaar of minder in aantal hoeven zijn. Met andere woorden: spam maakt e-mailverkeer lastiger en duurder. De vervuiler is hier helaas niet degene die betaalt. Het zijn de klanten van providers die betalen voor de overlast die spam veroorzaakt.

Bijkomende problemen

Veel spammers maken tegenwoordig gebruik van open proxies, waarbij de spammer de computer van een onschuldige gebruikt voor de verzending van spam. Om deze open proxies moedwillig te creeren werken spammers samen met virusschrijvers: niet alleen is de computer dan besmet door een virus, maar wordt bovendien de computer “open gezet” voor spammers. Omdat virussen zeer vaak per e-mail worden verspreid levert dat een verdere beslasting op.

En ook: om lokale virusbesmettingen (en daarmee potentiele spambronnen) tegen te gaan en spammers die hun netwerk misbruiken moeten providers mensen in dienst hebben die hun klanten voorlichten. Ook dat kost geld en ook dat wordt zonder twijfel verrekend in de prijs die een abonnee betaald.

Daarnaast vragen abonnees steeds nadrukkelijker om spamfilters: ze willen dat hun provider aan hen de mogelijkheid geeft hun e-mail op voorhand te laten filteren op spam, zodat zijzelf ervan verschoond blijven. Voor providers is dat een ingewikkelde en kostbare onderneming, die zeer veel aandacht en nauwkeurigheid vergt (gebruikers worden immers ook boos als legitieme mail niet wordt doorgelaten) en bovendien ook zeer veel machinekracht vergt.

Ons kind en hun badwater…

Als spam in deze mate blijft toenemen, raakt het hele medium op den duur onbruikbaar. Nu vinden wij het geen ramp als e-mail marketeers de pas wordt afgesneden, maar op deze manier gooien ze ons kind met hun badwater weg. E-mail is een prachtig medium, en dat wilden we graag zo houden.

Waarom kan ik mijn controle paneel/website niet bezoeken/niet inloggen via POP(email) en/of FTP?2018-02-12T17:38:43+01:00

Waarschijnlijk bent u geblokkeerd door onze systemen vanwege meerdere malen foutief en/of anoniem inloggen.

Wanneer dit het geval, dan kunt u een ticket openen via Mijn Web://Xtra.

Geef bij het aanmaken van een ticket uw IP adres door, u kunt dit achterhalen door naar http://ip.webxtra.net te gaan.

Waarom kan ik mijn website, webmail en controle paneel niet bereiken?2018-02-12T21:38:03+01:00

Waarschijnlijk bent u geblokkeerd doordat er te vaak foutief is geprobeerd in te loggen, wanneer u bijvoorbeeld bij uw email cliënt enkel de gebruikersnaam voor het @ in heeft gevuld i.p.v. w gehele email adres, controleer dit en uw overige inlog gegevens eerst voordat wij u deblokkeren. Om u te deblokkeren hebben wij uw IP adres nodig, dit kunt u opzoeken door http://ip.webxtra.net te bezoeken.

Waarom mag ik geen SPAM schrijven als ik het over Spam heb?2018-03-20T11:14:04+01:00

Zoals aangegeven in “Waarom heet spam spam? is ‘SPAM’ een merknaam uit de voedselbranche.

De term ‘SPAM’ is een merknaam van Hormel. Op de officiele SPAM website van Hormel leggen zij uit dat ze geen bezwaar hebben tegen het gebruik van de term spam als benaming voor ongevraagde bulk e-mail. Ze verbinden er echter wel een voorwaarde aan: wie het over het ongevraagde bulk e-mail heeft, schrijft het in kleine letters (‘spam’ dus). Het woord ‘SPAM’ is gereserveerd voor het ingeblikte vlees dat Hormel verkoopt.

“We do not object to use of this slang term to describe UCE, although we do object to the use of the word “spam” as a trademark and to the use of our product image in association with that term. Also, if the term is to be used, it should be used in all lower-case letters to distinguish it from our trademark SPAM, which should be used with all uppercase letters.”

Omdat we dat graag respecteren, is het gebruik van ‘SPAM’ om ongevraagde bulk e-mail aan te duiden zeer ongewenst.

Waarom zie ik een “domein.nl is gereserveerd…” pagina?2018-02-13T13:19:52+01:00

Deze pagina is de standaardpagina die op een domein wordt geïnstalleerd als het via Web://Xtra is geregistreerd. De eigenaar kan het domein op zijn/haar eigen server instellen waarna deze melding verdwijnt, of de pagina verwijderen wanneer u uw website upload en een hostingpakket bij ons heeft.

Ziet u deze pagina in plaats van de website die u verwacht? In dat geval heeft de eigenaar van het domein waarschijnlijk het domein recentelijk naar Web://Xtra verhuisd maar nog niet juist ingesteld, of nog geen website gemaakt. U kunt het later nog eens proberen of via andere weg contact opnemen met de eigenaar van het domein.

Wanneer factureren jullie?2018-02-13T13:53:06+01:00

We factureren maandelijks op de rondom de eerste en 15de dag van de maand. Met uitzondering de eerste factuur, deze wordt vrijwel direct gefactureerd wanneer u de bestelling heeft afgerond.

Wanneer ik een domeinnaam registreer, wie is dan de rechtmatige eigenaar?2018-02-13T12:35:54+01:00

Wanneer u bij ons een domeinnaam registreert wordt deze op uw naam geregistreerd en is daarmee uw eigendom met alle daaraan gekoppelde rechten, plichten en verantwoordelijkheden.

Wat betekent VPS?2018-02-13T13:32:06+01:00

Virtual Private Server

Wat doe ik als mijn VPS onbereikbaar is?2018-02-13T14:11:25+01:00

Wanneer uw server onbereikbaar is, kunnen hiervoor verschillende oorzaken zijn. Het is ten allen tijde mogelijk om in te loggen op het controlepaneel. Wellicht is er dan een storing gaande, kijk hier of er op dat moment storingsmeldingen zijn. Meldt het ons direct wanneer het controlepaneel niet bereikbaar is en er geen storingsmelding is.

Wanneer het controle paneel wel te bereikbaar is, dan is er geen sprake van een probleem op uw VPS en ligt het probleem aan de software die op de uw server draait.

Een mogelijke oorzaak kan zijn dat uw server meer (dynamische) geheugen of processor capaciteit van de hardware-node vergt dan waar het recht op heeft (afhankelijk van de afgenomen VPS). De server kan dan geen (nieuwe) processen meer uitvoeren. Wat ook nog wel eens voor komt is dat er geen ruimte is op uw VPS, waardoor er niet meer ingelogd kan worden. Via het controle paneel kunt u uw server herstarten, dit duurt enkele minuten.
Mocht dit probleem zich vaker voordoen dan is het aan te raden te upgraden naar een VPS of VDS met meer capaciteit en resources.

De software op de server heeft u in eigen beheer en is ten allen tijde te beheren, zolang het controle paneel te bereiken is. Het is mogelijk om tegen het geldende uurtarief hulp te krijgen van onze systeembeheerders. Hiervoor dient kunt u een verzoek indienen bij via Mijn Web://Xtra.

Wat gebeurt er wanneer mijn webhostingpakket geen schijfruimte (quota) meer heeft?2018-05-17T10:20:55+02:00

Uw database kan corrupt raken waardoor de data niet meer te gebruiken is. Tevens kunt u geen e-mails meer ontvangen.

U moet of data verwijderen of uw account upgraden. Backups, mailboxen, website data (de database(s), plaatjes en pagina’s etc.) vallen onder de opslag quota.

Let op dat u na het verwijderen van de overtollige data of na een upgrade uw database tabellen moet repareren met phpMyAdmin, anders werkt uw website mogelijk niet goed.

Een upgrade kunt u aanvragen door een ticket aan te maken in Mijn Web://Xtra.

Wat houd het registreren van een domein in?2018-02-13T12:29:04+01:00

Een domein is een uniek naam of adres op internet. Wanneer u een domein registreert, dan registreert u dus als het waren een unieke naam op internet en wanneer u daar een webhostingspakket aan gekoppeld heeft dan zien mensen uw website wanneer bezoekers deze unieke naam intypen in de webbrowser.

Wat houdt webhosting in?2018-02-12T16:02:35+01:00

Webhosting is het “delen” van uw website op internet. U huurt als het ware uw eigen stukje internet. Het domein dat u geregistreerd hebt kunt u dan laten verwijzen naar uw eigen stukje internet, uw website. Wanneer mensen www.uwdomein.nl intypen dan zien ze uw website.

Wat is Abuse?2018-02-13T16:25:09+01:00
De term abuse staat voor internetmisbruik.Om een melding van abuse (internetmisbruik) goed te kunnen onderzoeken, hebben wij alle informatie nodig die beschikbaar is. Indien u de benodigde informatie verzameld hebt, kunt u deze sturen naar support@webxtra.nl.

Welke informatie

Hieronder vindt u per soort abuse de informatie die nodig is bij een onderzoek. Door de grote hoeveelheid e-mail die naar support@webxtra.nl gestuurd wordt kunnen wij u, indien nodig, niet altijd persoonlijk terugmailen met het verzoek om meer informatie.

Wij ontvangen alle gegevens bij voorkeur in normaal tekstformaat, ook wel platte tekst genoemd. Plaatjes en opgemaakte documenten (GIF, JPEG, Word, HTML, RTF, etc.) nemen we niet in behandeling.

Uw klacht zal worden behandeld overeenkomstig de Web://Xtra Algemene Voorwaarden.

Spam of ander misbruik van e-mail

Stuur ons de complete header en, mits relevant, de inhoud van het bericht. Zorgt u er in ieder geval voor dat alle zogenaamde ‘Received’ headers aanwezig en volledig zijn. Dit is belangrijk!

Als u niet weet hoe u deze headers te voorschijn haalt, kijk dan op:
http://spamcop.net/fom-serve/cache/19.html

Als u twijfelt aan de herkomst van een bericht, laat u het dan bij voorkeur analyseren door een online dienst zoals http://spamcop.net/. Dit is een uitstekende gratis service die in staat is aan precies de juiste adressen te rapporteren.

Web://Xtra heeft ook een uitgebreide lijst vragen en antwoorden over spam: Anti-Spam beleid.

Alleen voor Web://Xtra-klanten: In geval van spam of ander misbruik van e-mail kennelijk *niet* afkomstig van een Web://Xtra-gebruiker, gelieve het complete bericht met *volledige* header te sturen aan: support@webxtra.nl.

Portscans of hackpogingen

Stuur ons zoveel mogelijk informatie, zoals de relevante stukken logfiles van firewall- en/of scandetector-programmas. Probeert u zoveel mogelijk van de volgende gegevens door te sturen:

 • tijdstip tot op de seconde nauwkeurig, inclusief tijdzone van een NTP-gesynchroniseerde klok
 • source IP adres en source poort.
 • destination IP adres en destination poort.
 • gebruikte protocol
 • verstuurde of ontvangen data
Wat is de reactietijd van het Customer Support Team?2018-03-08T09:36:19+01:00

Er is geen gegarandeerde reactietijd. Wij streven er na om uw ticket binnen 3 werkdagen te beantwoorden (m.u.v. administratieve vragen, hier wordt binnen 7 dagen op gereageerd)  echter kan dit door drukte langer duren. Wij doen echter ons best om u sneller een reactie te geven. Telefonische ondersteuning wordt niet geboden. Klanten met een (Managed Hosting) krijgen altijd voorrang wanneer deze contact met ons opnemen.

Dit zijn geen gegarandeerde reactietijden, wilt u een gegarandeerde reactietijd? Dat is mogelijk door Managed Hosting af te nemen vanaf € 99,00 per maand.

Ons Customer Support Team is op de volgende tijden beschikbaar:
Maandag t/m vrijdag van 9.00 t/m 17.30 uur.

De status van uw ticket(s) kunt u bekijken in Mijn Web://Xtra.

Wat is de wetgeving omtrent het online beveiligen?2018-02-13T14:49:37+01:00

Elke website is verplicht om persoonsgegevens en vertrouwelijke informatie te beveiligen tegen verlies of enige vorm van misbruik. Er staat letterlijk in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp): ‘De verantwoordelijke legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen…’

De aansprakelijkheid ten aanzien van de beveiliging heeft betrekking op alle onderdelen van het verwerken van gegevens. U kunt de volledige tekst van de Wet bescherming persoonsgegevens nalezen op: http://www.justitie.nl/onderwerpen/opsporing_en_handhaving/wbp/

Wat is een Multi Domein SSL certificaat?2018-03-19T23:15:10+01:00

Met een multidomein certificaat (MDC) kun je meerdere domeinnamen en subdomeinen beveiligen in één certificaat. Dit certificaat wordt ook wel een SAN SSL certificaat genoemd, of UCC (Unified Communications Certificaat).

Aanvragen multidomein certificaat

Multidomein certificaten zijn verkrijgbaar op alle validatieniveaus. Wildcard certificaten zijn er niet met uitgebreide validatie, multidomein certificaten wél: een uitkomst als je meerdere subdomeinen wilt beveiligen met een groene adresbalk. Lees hier meer over de verschillende SSL Certificaten.

SAN SSL certificaat

SAN staat voor Subject Alternative Name. Een enkel domein certificaat bevat één domein dat wordt opgenomen in het CN (Common Name) veld. Een SAN certificaat bevat naast het CN veld meerdere SAN velden voor het opnemen van extra domeinen (zie de afbeelding onderaan).

Unified Communications Certificate

Door de opname van meerdere domeinen voldoet dit certificaat aan de eisen van het Unified Communications Certificate (UCC) wat benodigd is voor het beveiligen van Microsoft Exchange.
Daarom wordt een multidomein certificaat ook wel  Unified Communications Certificates (UCC) genoemd. Vanaf Exchange 2007 is het namelijk nodig ook het autodiscover en webmail (sub)domein te beveiligen.

MDC met Wildcard

In de Comodo Multidomein UCC en de Comodo PostiveSSL MDC is het mogelijk ook wildcard domeinen op te nemen. Dit is een uitkomst wanneer je voor meerdere domeinnamen tevens een aantal subdomeinen wilt opnemen in hetzelfde certificaat (bijvoorbeeld omdat deze allemaal op dezelfde server draaien). Wanneer je een wildcard domein aan het multidomein certificaat toevoegt worden hiervoor de kosten van een wildcard certificaat berekend en dus niet de kosten die normaliter voor het toevoegen van een extra domein gelden.

Subject Alternative Names

Hoeveel domeinen je kunt opnemen verschilt per merk:

 • Comodo minimaal 2 en maximaal 210 SAN’s.
 • Thawte en Symantec minimaal 1 en maximaal 25 SAN’s.
 • GeoTrust en GlobalSign minimaal 1 en maximaal 100 SAN’s.

Omdat het de laadtijd op bijvoorbeeld mobiele apparaten kan verhogen adviseren wij maximaal 50 domeinen in een certificaat op te nemen.

In het certificaat zijn de SAN’s terug te vinden (afhankelijk van de browser) onder ‘Alternatieve naam certificaathouder’. De Common Name (CN) wordt standaard toegevoegd als SAN in het certificaat.

Aanvragen multidomein certifcaat

Let bij het aanvragen van een multidomein certificaat op het volgende:

 • In de CSR die je bij de aanvraag van het certificaat doorgeeft geef je voor de common name slechts één domeinnaam op. De overige domeinen vul je als SAN’s in in de CSR. Je kunt ze ook achterwege laten en direct invullen tijdens de online aanvraag.
 • Bij Multidomein certificaten van Comodo wordt de domein validatie bij e-mail validatie voor ieder hoofddomein apart uitgevoerd, bij bestands- of CNAME validatie wordt ook ieder subdomein apart gecontroleerd.
 • Het hoofddomein van het multidomein certificaat mag geen wildcard domein zijn.

Uitbreiding multidomein certificaat

Via een Heruitgifte is het mogelijk extra domeinnamen toe te voegen aan een multidomein certificaat. Deze heruitgifte kun je aanvragen vanuit het control panel. Voor de heruitgifte is een nieuwe CSR nodig en wordt er een nieuw certificaat uitgegeven. De looptijd van het certificaat blijft na de heruitgifte ongewijzigd. Bij de heruitgifte geef je bij de domeinnamen alle namen die in het certificaat moeten komen op (dus niet alleen de nieuwe toe te voegen domeinen). Je zult alleen voor de domeinen die je extra aanvraagt gefactureerd worden.

Let op: Zolang bij een uitbreiding van een multidomein certificaat via een heruitgifte de private key gelijk blijft, is het niet nodig de huidige domeinen opnieuw te valideren. De domeinvalidatie wordt dan alleen voor de nieuwe domeinen uitgevoerd. Uit veiligheidsoverwegingen adviseren wij echter voor een heruitgifte nieuw sleutelmateriaal te gebruiken. In dit geval worden alle domeinen opnieuw gecontroleerd.

Beperkingen multidomein certifcaat

 • Alle domeinnamen waarvoor het certificaat geldt, worden in het certificaat opgenomen. Bezoekers kunnen dus, wanneer zij het certificaat bekijken, ook zien voor welke andere websites deze gebruikt wordt.
 • Alle domeinnamen in het certificaat moeten dezelfde houder hebben; er kan maar een organisatienaam in het certificaat opgenomen worden. Een uitzondering hierop is de Comodo PositiveSSL MDC waarin het wel mogelijk is om domeinen van meerdere houders op te nemen.
 • Opgenomen domeinen gelden niet automatisch voor het domein zonder en met www ervoor, zoals bij de enkel domein certificaten wel het geval is. Als je dus zowel jouwdomeinnaam.nl en www.jouwdomeinnaam.nl met het certificaat wilt beveiligen, moet je deze als twee aparte domeinen in het certificaat opnemen. Alleen bij multidomein certificaten van GeoTrust en GlobalSign krijg je bij het hoofddomein (common name) met www, dit domein zonder www er gratis bij.
Wat is er inbegrepen bij de VPS diensten van Web://Xtra?2018-02-13T14:32:10+01:00

Het volgende is inbegrepen:

 • Eigen controlepanel voor het beheer van uw VPS.
 • Dataverkeer statistieken.
 • Een eigen IP adres (een extra IP adres voor € 2,50 per maand).
 • We geven de volgende support op een VPS:
  • Performance problemen gerelateerd aan de hardware node.
  • Hardware Problemen.
  • Netwerk Problemen.
  • Reverse DNS.
  • OS Reloads.
  • Reboots.

Web://Xtra is verantwoordelijk voor de hardware van de server. U blijft zelf verantwoordelijk voor de software en backups.

LET OP! Een Virtual Private Server is een dienst welke wordt geleverd op basis van LXC virtualisatie en is bedoeld voor gevorderde gebruikers met kennis van het (beheer van het) gekozen besturingssysteem. Web://Xtra kan geen (gratis) ondersteuning geven op software welke geïnstalleerd is/wordt op de VPS. Tevens bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhouden, updaten en troubleshooten van problemen binnen uw VPS . We raden u dan ook af  om een VPS af te nemen wanneer u geen of nauwelijks kennis heeft van deze zaken.

Wat is het “Herroepingsrecht”?2018-02-12T21:25:07+01:00

Voor consumenten bestaat de mogelijkheid de overeenkomst te herroepen met een opzegtermijn van veertien (14) dagen.
Hier vindt u daar meer informatie over: Herroepingsrecht

Wat is het Anti-Spambeleid van Web://Xtra?2018-02-13T16:21:39+01:00

Zie hiervoor ons anti-spambeleid.

Wat is het beleid van de verschillende providers op het punt van Spam?2018-02-13T17:17:25+01:00

Netjes gezegd: het beleid van providers op het punt van spam wisselt soms sterk.

Web://Xtra is het belangrijkste dat het anti-spambeleid effectief is, we doen er dan ook alles aan om spam vanaf onze servers te voorkomen. Dat betekent dat een spammer nooit lang van het netwerk van die provider gebruik kan maken. Als een klant spam verstuurt moet een provider snel ingrijpen. Idealiter probeert de provider de klant dan ook op te voeden door goed uit te leggen wat het probleem van spam is.

U doet er goed aan een provider te kiezen met een goed anti-spam beleid. Behalve dat u er daarmee voor zorgt dat bedrijven met een slecht beleid niet beloond worden, loopt u bij een provider met een slecht anti-spambeleid het risico dat u de diensten die u van die provider afneemt, niet goed kunt gebruiken omdat bijvoorbeeld de IP-adressen van zo’n provider bij andere providers gefilterd worden.

Voor gebruikers is de andere kant natuurlijk ook belangrijk: hoeveel doet de provider om de inkomende stroom spam te beperken? Welke mogelijkheden biedt de provider om de overlast van spam voor haar gebruikers te minimaliseren? En: welke vrijheden heb ik daarbij als klant?

Om providers te kunnen beoordelen op hun beleid inzake spam zouden onder meer deze punten bekeken moeten worden:

 1. Heeft de provider een actief beleid bij het ingrijpen tegen spam verstuurd vanaf hun eigen netwerk? Een indicatie (en niet meer dan dat!) daarvan is de status die een provider is toegekend op onze website.
 2. Een andere indicatie is hun open relay- en open proxy beleid. In hoeverre staan zij dus toe dat IP-adressen behorend bij hun IP-bereik kwetsbaar zijn voor misbruik. Als een open relay of proxy bekend zijn, hoe snel grijpt de provider in en welke actie wordt ondernomen?
 3. Ook niet onbelangrijk is de houding die de provider aanneemt ten opzichte van virusverspreiding. Sommige virussen verspreiden zich om zwakke plekken te ontdekken of te creëren op systemen waar die zwakke plekken vervolgens weer misbruikt kunnen worden om (andere) spam te versturen.

Gebruikers zullen er veel baat hebben als een provider ook mogelijkheden biedt om de inkomende stroom spam te beperken. Daarbij kan gekeken worden naar de filtering die een provider aanbiedt en met welke vrijheid dat gebeurt.

 1. Gebruikt de provider filtering en zo ja, welk type? Het is namelijk mogelijk e-mail te scannen en vervolgens te filteren op onder andere de volgende onderdelen: afzender-adres, afzender-domein, afzender-IP-adres en gebruikte woorden in de subject en / of body. De verschillende filters hebben elk hun eigen kenmerken en daarmee ook hun eigen voor- en nadelen. Er is geen specifiek filter aan te wijzen die elke provider zou moeten hebben.

  De ene provider beslist voor u welke mail als spam wordt gefilterd terwijl u bij de andere provider meer vrijheid heeft in het kiezen van de mogelijkheden van filtering en zelfs of er gefilterd moet worden. Wij raden u aan te kiezen voor providers die u de vrijheid geven zelf te kiezen of en welke filters gebruikt worden.

 2. Virusfiltering gaat op ongeveer gelijke wijze als spamfiltering, hierbij komen meestal als extra criterium nog attachments en hun kenmerken.
Wat is het path naar perl?2018-02-12T16:01:56+01:00

/usr/bin/perl

Wat is het path naar sendmail?2018-02-12T16:02:14+01:00

/usr/sbin/sendmail

Wat is het verschil tussen bijvoorbeeld een .nl, een .com en een .eu domein ?2018-02-13T12:38:52+01:00

De com TLD (=Top Level Domain word ook wel extensie genoemd) staat voor commercieel en heeft een internationaal karakter. De .nl TLD is in principe voor Nederlandse bedrijven en particulieren bedoeld. De snelheid of bereikbaarheid is voor beide TLD’s vrijwel identiek. Wanneer een organisatie wereldwijd gericht is wordt vaker voor een .com TLD gekozen, is het bedrijf enkel actief in Europa, dan wordt er vaak voor een .eu TLD gekozen.

Wat is het verschil tussen een Virtual Private Server (VPS)/ Virtual Dedicated Server (VDS) / Dynamic Dedicated Server (DDS)2018-02-13T13:29:59+01:00

Een virtuele private server (VPS) (die ook wel Virtuele Dedicated Server, afgekort VDS) is een server die doormiddel van virtualisatie met andere gevirtualiseerde servers op een fysieke server worden uitgevoerd.

De virtual private servers overbruggen het gat tussen de shared Webhosting diensten en de Dedicated Server diensten. Een VPS werkt onafhankelijk van andere VPSen en is minder kostbaar dan een Dedicated server. Aangezien een VPS zelfstandige virtueel werkend systeem is. U heeft volledige root toegang en kan zelf bepalen wat u installeert op uw virtuele server.

U kunt later gemakkelijk de overstap maken naar een (Dynamic) Dedicated Server (DDS). Een Dynamic Dedicated Server is een Dedicated Server met 1 VPS/VDS met slechts een prestatieverlies van 2%, het voordeel is, dat wanneer de Dedicated Server hardware onvoldoende blijkt te zijn voor de applicaties welke uitgevoerd/aangeboden worden op de VPS/VDS, dat de VPS/VDS gemakkelijk zonder herinstallatie binnen korte tijd overgezet kan worden naar een betere server.

Wat is Spam?2018-02-13T15:08:34+01:00

Spam is een verzamelnaam voor ongewenste berichten en is ook bekend als Unsolicited Commercial E-mail en Unsolicited Bulk E-mail. Onder deze term vallen ongewenste e-mails en reclameboodschappen op websites (onder andere fora). Spam is moeilijk te definiëren. Niet ieder initiatief van een persoon of organisatie om contact te leggen is spam. Spam onderscheidt zich van andere vormen van commerciële communicatie, omdat een bericht wordt gestuurd aan een groep die veel groter is dan de potentiële doelgroep. Omdat deze afbakening te maken heeft met de proporties, zou je verwachten dat het moeilijk is om te bepalen of een bericht spam is. Vanwege de enorme schaal waarop spammers opereren is het in de meeste gevallen echter zeer duidelijk.

Kenmerken van spamberichten:

 • Berichten worden in grote hoeveelheden verstuurd, naar duizenden mensen tegelijkertijd.
 • Het spammen heeft een commercieel doel. Meestal bevatten de berichten daarom een verwijzing naar een product of website.
 • De berichten worden verstuurd of geplaatst zonder toestemming of medeweten van de website, of de ontvanger.

De economische bestaansreden van spam is terug te vinden in de zeer lage kosten voor het versturen van e-mail of het plaatsen van een ongewenste reactie op een website. Een spammer kan rendabel miljoenen spamberichten versturen om slechts één product te verkopen. Het kost ongeveer 150 euro om 20 miljoen spamberichten te verzenden, dat zijn meer dan 100 000 spamberichten per euro.[1] Er is wereldwijd een levendige handel in bestanden met vele miljoenen e-mailadressen.

De kosten worden evenwel verplaatst naar de ontvangers: tegenover een kleine groep geïnteresseerden staan zeer veel mensen die tijd verliezen met het verwijderen van berichten uit hun mailbox.

(Bron: Wikipedia)

Wat is zo’n Virtuele Server?2018-02-13T13:33:29+01:00

Bij deze technologie draait het vooral om het opsplitsen van een fysieke server in meerdere kleinere (virtuele) servers. Hier vindt u er meer informatie over: https://nl.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_server

Wat is/doet een SSL certificaat?2018-02-13T15:01:11+01:00

Een SSL Certificaat is een identiteitskaart voor uw website en een duidelijk signaal aan uw bezoekers dat de verbinding met de website versleuteld en dus beveiligd is. SSL (Secure Sockets Layer)* is de naam voor een encryptie-protocol dat het mogelijk maakt om communicatie op internet te beveiligen. Door middel van een complexe versleuteling van de verzonden gegevens kan zowel de authenticiteit van een website, als de veiligheid van de verbinding waarover de gegevens worden verzonden gewaarborgd. Met andere woorden, een website mét SSL verbinding is gegarandeerd van wie een bezoeker denkt dat deze is, en de communicatie met de website, wanneer er gegevens worden verzonden, kan niet worden afgeluisterd.

Websitebezoekers herkennen een website met SSL verbinding aan het gesloten slotje in de adresbalk van de browser en https:// voor een webadres, en voor een SSL verbinding is een SSL certificaat nodig dat verstrekt is aan één specifieke website. De browser geeft dus altijd aan dat de communicatie veilig en versleuteld is, maar ook dat de bezoeker alle relevante informatie over de eigenaar van de het certificaat op kan vragen, om zeker te weten dat de vertrouwelijke informatie naar de juiste ontvanger gaat.

SSL is een krachtig instrument bij het beschermen van uw klanten of bezoekers tegen misbruik van gegevens die op uw website worden ingevuld of opgehaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan creditcardgegevens, online bestellingen van producten, contactgegevens, wachtwoorden en gebruikersnamen, en vertrouwelijke communicatie via een website.

Wat kan ik tegen Spam doen?2018-04-16T11:17:57+02:00
 • Als het Nederlandse spam is, meld het dan bij de desbetreffende internetprovider.
 • Als u in nieuwsgroepen, webfora en gastenboeken post, is het verstandig om uw e-mail adres onbruikbaar te maken voor machines (u kunt uw adres ‘mungen’, zoals dat in internet-jargon heet). Van <adres@provider.com> maakt u dan bijvoorbeeld <adres at provider com> of <adres#provider com>.
 • Als u spam krijgt met een optie om te unsubscriben, adviseren wij dringend om dat niet te doen. Veel spammers schrijven u namelijk toch niet uit, ondanks hun belofte. U bevestigt met uw verzoek alleen dat post verstuurd naar het bewuste e-mail daadwerkelijk wordt gelezen, waarmee dat adres voor spammers des te interessanter wordt, en u meer spam op dat adres zult ontvangen.
 • Als u spam tegenkomt die via een reguliere Nederlandse provider is verstuurd, kunt u bij die provider klagen. Afhankelijk van het beleid van die provider resulteert dat al dan niet in repercussies.
 • Er zijn verschillende programma’s in omloop die binnenkomende spam tegenhouden. Ze werken geen van allen perfect, maar ze helpen om de toevloed van spam in te tomen. Wij bij Web://Xtra hebben tevens een Anti-Spam dienst, hier leest u daar meer over.
 • Gebruik zulke programma’s niet om de spam te bouncen. Zulke bounces komen vaak niet aan (spammers gebruiken regelmatig fake adressen als afzender) en zorgen alleen maar voor meer verkeer.
 • Gebruik geen html-viewer voor mail. Spammers hebben een slim mechanisme bedacht om te bepalen of u hun mail inderdaad hebt gezien, zodat ze weten dat ze een werkend adres te pakken hebben. Ze stoppen daartoe in html een verwijzing naar een on-line plaatje in hun mail. Zodra u zo’n mail opent en laat weergeven (in plaats van hem als platte tekst te bekijken), wordt dat plaatje van de webserver van de spammer opgehaald en de spammer weet dan dat uw e-mail adres werkt. Het is (onder meer) om die reden een slecht idee om uw mailprogramma zo in te stellen dat hij opgemaakte e-mail toont.
 • Behalve de preview-functie van uw e-mailprogramma uit te schakelen doet u er ook goed aan om op geen van de links in de spam te klikken of deze in uw browser over te nemen. De reden is dat sommige van deze links ook weer speciale codes zijn ingebouwd zodat de spammer kan nagaan welke ontvanger heeft gereageerd.
Wat kost het terug zetten van een (gedeeltelijke) backup?2018-02-12T16:15:48+01:00

Wanneer uw website door ons toedoen is verwijderd/gewijzigd, dan is dit gratis. In alle overige gevallen berekenen wij hiervoor € 15,00 ex. BTW, dit is een factie van de werkelijke kosten aangezien het terugzetten van een (gedeeltelijke) backup veel werk is.

Het is dan ook belangrijk dat u zelf geregeld een backup maakt alvorens u grote wijzigingen doorvoert aan uw website.

Wat kunnen providers tegen Spam doen?2018-02-13T17:17:32+01:00
 • Allereerst, klachten over spam die via hen is verstuurd, serieus nemen. Gelukkig doen veel providers dat ook. De providers die dat niet doen, eindigen na verloop van tijd uiteindelijk op blacklists, wat hun reguliere klanten benadeelt. Een voorwaarde om klachten over spam serieus te nemen is dat providers de wet handhaven en spammende klanten aanpakken.
 • Gratis providers hebben meer last van spammers dan providers waar je voor een abonnement betaalt. Een spammer behandelt zo’n gratis account als een wegwerpaccount: aanmaken, misbruiken en weggooien. Daar valt niet veel tegen te doen, behalve door met nummerherkenning te werken. Op die manier kan de spammer worden geïdentificeerd en kan de verbinding geweigerd worden.
 • Er zijn tegenwoordig “mail server tools” in omloop die reageren als er vanaf één adres heel veel mail wordt gestuurd. Ze vertragen dan de versturing gaandeweg, zodat systeembeheerders tijd hebben om de stroom te stoppen (en de inbelverbinding voor de spammers navenant duurder wordt).
Wat mag ik installeren op mijn VPS?2018-02-13T13:45:33+01:00

In principe alles, zolang het voldoet aan de voorwaarden gesteld in onze algemene voorwaarden.

Wat moet ik doen wanneer ik twee maal/dubbel betaald heb?2018-02-12T21:40:21+01:00

U kunt hierover contact met ons opnemen door een ticket aan te maken in Mijn Web://Xtra.

Vermeld daarin wanneer heeft u de betaling gedaan en welke omschrijving heeft u daarbij gebruikt? Dan kan ik dit doorgeven aan onze administratie.

Wat moet ik invullen als gebruikersnaam wanneer Eudora mijn mail client is?2018-02-12T16:11:38+01:00

Bij Eudora, u kunt het eerste “@” in gebruiker@domein.nl vervangen door een “%”: gebruiker%domein.nl

Wat staat er in de wet over Spam?2018-02-13T16:10:20+01:00

Artikel 11.7 Telecommunicatiewet, door juristen aangeduid als het spamverbod, schrijft voor dat bedrijven slechts reclame mogen sturen als de klant hier zelf om heeft gevraagd (opt-in). Het mag niet zo zijn dat alleen middels een actie van de klant (bijvoorbeeld door het wegklikken van een al aangevinkt vierkantje) er geen reclame wordt toegestuurd. De klant moet via een actieve handeling (bijvoorbeeld het aanklikken van een nog niet aangevinkt vierkantje) zelf om het toezenden van de reclame vragen. Bestaande klanten die informatie ontvangen moeten kosteloos kunnen aangeven dat ze dit niet meer willen (opt-out). Ook moet de afzender duidelijk aangeven dat het bericht van hem komt. OPTA is bevoegd boetes op te leggen met een maximum van € 450 000.

Op 28 december 2004 legde de OPTA in Nederland de eerste boetes op aan de verzenders van spam, waaronder de hoogste 42 500 euro bedroeg aan iemand die vier verzendingen had uitgevoerd. Hij had onder andere spam verstuurd waarin werd opgeroepen medicijnen te kopen. Verder was het boek Mein Kampf aangeprezen met gebruik van de naam van spambestrijder Rejo Zenger.

Een ander bedrijf kreeg een boete van 25.000 euro opgelegd voor het verzenden van mail uit naam van ‘Tekstbureau voor Marketingteksten’.

De Stichting Yellow Monday, die gebruikmaakte van de naam ‘Purple Friday’ kreeg een boete van 20.000 euro voor het versturen van spam per sms, waardoor de ontvanger zonder toestemming gegeven te hebben 1,10 euro per bericht moest betalen.

(Bron: Wikipedia)

De Nederlandse wetgeving wat betreft spam vindt u hier:
http://wetten.overheid.nl/jci1.3:c:BWBR0009950&hoofdstuk=11&paragraaf=11.1&artikel=11.7&z=2017-07-01&g=2017-07-01

Wat zijn de consequenties als ik geen SSL certificaat gebruik?2018-02-13T14:49:58+01:00

De Wbp wordt gehandhaafd door het College Bescherming Persoonsgegevens. Wanneer het CBP constateert dat de wettelijke verplichtingen niet worden nageleefd kan het een boete tot €4500,- opleggen. Daarnaast kunnen slachtoffers van internetcriminaliteit als gevolg van uw slecht beveiligde website u aansprakelijk stellen en een schadevergoeding eisen. Deze worden niet zelden toegekend wanneer aangetoond kan worden dat persoonlijke gegevens via uw website makkelijk te onderscheppen blijken.

Wat zijn de instellingen om mijn e-mail account te gebruiken in Microsoft Outlook?2018-02-12T16:08:44+01:00

Bij de instellingen van uw email account moet u bij “Server voor uitgaande email (SMTP)” invullen mail.uwdomein.nl.

Verder moet u bij “Meer instellingen” op het tabblad “Server voor uitgaande mail” de optie “Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist” aanvinken en dan “Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail” selecteren.

Natuurlijk moet u ook uw wachtwoord goed invullen maar dat spreekt voor zich, indien u deze niet meer weet, dan kunt u deze opnieuw instellen via uw webhosting controle paneel.

Mocht de standaard SMTP poort 25 niet werken doordat deze geblokkeerd wordt door uw internet provider, dan kunt u als alternatief poort 587 gebruiken. Zorg er voor dat u tevens (START)TLS heeft ingeschakeld.

Wat zijn de kosten bij het upgraden van een webhosting?2018-03-20T11:18:37+01:00

De kosten zijn het verschil tussen de kosten van het nieuwe en het oude pakket voor de restand van de looptijd.

Voorbeeld:
U heeft op 1 januari een Xcite Webhosting afgenomen en op 1 maart wenst u te upgraden naar een Xpert Webhosting.
De kosten van het Xcite Webhosting pakket waren destijds € 11,88 per jaar
De kosten van een Xpert Webhosting zijn € 47,88 per jaar
U betaald dan € 36,00 voor de upgrade voor de restant van de looptijd, dus t/m 1 januari, dan wordt het Xpert Webhosting opnieuw gefactureerd.

In dit voorbeeld is het niet verstandig om op 1 december uw webhostingpakket te upgraden, want dan betaald u € 36,00 voor de upgrade voor slechts 1 maand. U kunt dan het beste nog een maandje wachten.

De reden van deze kostenberekening is dat voor een dergelijke upgrade enkele handmatige handelingen in zowel de administratie als op de server verricht dienen te worden, de kosten hiervoor worden zo ondervangen.

Wat zijn de voordelen van een SSL Certificaat?2018-02-13T15:03:56+01:00

Waarom u zou moeten kiezen voor een SSL Certificaat? We zetten de voordelen graag voor u op een rij:

 • Meer omzet – Consumenten op het internet zijn zich steeds bewuster van de online veiligheidsrisico’s en kiezen voor aangetoonde betrouwbaarheid. Een SSL Certificaat toont website bezoekers dat u veiligheid en integriteit serieus neemt.
 • Gegarandeerde veiligheid – Met de SSL Certificaten bent u er zeker van de dat de gegevens die er tussen uw website en uw bezoekers worden uitgewisseld niet kunnen worden afgeluisterd en misbruikt. Belangrijk voor u, van cruciaal belang voor uw klanten.
 • Eenvoudig en Snel – Het installeren van een SSL Certificaat kost u geen enkele moeite. Na uw bestelling installeert Web://Xtra eventueel tegen meerprijs het certificaat voor u en u bent vanaf dat moment direct beveiligd en gecertificeerd. Web://Xtra handelt uw bestelling snel af en biedt professionele ondersteuning bij het selecteren en configureren van het juiste product voor uw website.
 • Beperk financiële risico – Een SSL Certificaat voorkomt veel onverwachte kosten als gevolg van schade die u zelf of, nog erger, uw klanten oplopen door onbeveiligde en onbetrouwbare interactie en verbindingen. Naast de schade waar u zelf voor opdraait, kunt u ook aansprakelijk gesteld worden voor de schade die u uw klanten berokkend. Daarnaast kunt u in sommige gevallen beboet worden wanneer u op cruciale momenten niet in kunt staan voor de veiligheid van de gegevens of de privacy van uw klanten.
Wat zijn de voordelen van een VPS t.o.v. Dedicated Server?2018-02-13T13:26:58+01:00

Een VPS is een stuk goedkoper dan een dedicated server. Er zijn wel budget dedicated servers te vinden die net zo goedkoop zijn als een VPS, maar die zijn kwalitatief niet zo goed als een VPS van dezelfde prijs. Een VPS maakt namelijk gebruik van hardware van echte server hardware en hoogwaardige RAID arrays (data redundantie), terwijl een budget dedicated server (over het algemeen) gebruik maakt van goedkope hardware en een enkele harde schijf (of software RAID).

Tenslotte zijn VPS’s schaalbaar. Stel dat je op een bepaald moment wilt upgraden, dan kan dat zonder dat je een nieuwe schijf aan de server hoeft toe te voegen, en meestal zonder downtime. Ook is het mogelijk om een VPS uit te breiden met een extra CPU (core), RAM en netwerk connectiviteit, vaak zonder de VPS zelfs maar te hoeven rebooten.

Wat zijn de voordelen van een VPS t.o.v. Webhosting?2018-03-20T11:24:29+01:00

Webosting accounts maken bij Web://Xtra ook gebruik van hoogwaardige hardware, en de kosten daarvan worden gedeeld met de andere accounts op dezelfde server. Echter bestaat er weinig isolatie tussen de webhosting accounts.

Een VPS daarentegen heeft zijn eigen processen, eigen RAM, eigen filesystem, eigen sockets, enzovoorts. Er bestaat dus volledige isolatie tussen de VPS accounts op dezelfde server. Als een script wat draait op een VPS terecht raakt in een oneindige loop, dan veroorzaakt dit enkel een hoge load op die VPS, de andere VPS’s hebben hier totaal geen last van. Als hetzelfde gebeurt op een shared hosting server, hebben alle accounts op de server daar last van.

Daarnaast heb je als klant zijnde volledige root toegang tot de VPS. Dit heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat je zelf dingen kunt installeren. Als je bijvoorbeeld een bepaalde PHP module nodig hebt, kan je die naar eigen inzicht toevoegen. Het nadeel is dan wel weer dat je de kennis nodig hebt om een server te beheren.

Wat zijn de voorwaarden van de verschillende TLD’s (Top Level Domains)?2018-03-02T00:50:09+01:00
Wat zijn de Web://Xtra DNS server adressen?2018-03-29T10:17:50+02:00

De DNS servers voor uw domein zijn (Wanneer u een DirectAdmin controle paneel heeft):

ns1.webxtra.nl
ns2.webxtra.nl
ns3.webxtra.nl

Gebruikt u het SiteWorx (InterWorx) controle paneel, dan zijn uw nameservers:

ns1.webxtra.net
ns2.webxtra.net
ns3.webxtra.net

U kunt een ticket aanmaken in Mijn Web://Xtra of een e-mail sturen naar support@webxtra.nl met als onderwerp “Wat zijn de DNS servers voor mijn domein?”, vermeld in het geval dat u een e-mail stuurt uw klantnummer en vermeld altijd de domeinnaam waar het over gaat.

 

Wat zijn InterWorx, Siteworx en DirectAdmin?2018-02-12T15:33:35+01:00

DirectAdmin, InterWorx (en het webhosting controle paneel SiteWorx) zijn een web based controle paneel/systeem gericht op het voor de gebruiker makkelijk te maken zodat zij de controle hebben over hun account/webhosting.

Wat zit er inbegrepen bij een webhostingpakket?2018-02-13T14:27:49+01:00
De volgende services/diensten zijn gratis en vrijblijvend te gebruiken wanneer u een Webhosting pakket heeft bij Web://Xtra.

Standaard

Om goed uit de voeten te kunnen met uw webhosting, ondersteunen onze servers de gangbare standaard services die vrijwel elke goede webhoster heeft:

 • Control Panel
 • MySQL
 • PHP
 • FTP server toegang
 • Mailing Groups/Lists
 • Catch-All Email
 • DomainKeys (DKIM)
 • Email Autoresponder
 • Email Forwarders
 • POP mailserver (met en zonder SSL)
 • IMAP mailserver (met en zonder SSL)
 • SMTP mailserver (met en zonder SSL)
 • DNS beheer van uw DNS records
 • Webmail toegang

Extra & Gratis

Bij Web://Xtra geven we mensen de ruimte. U krijgt gratis toegang tot de volgende mogelijkheden waar u zelf mee aan de slag kunt. Dit is wel op eigen risico; zie ook de vrijwaring hieronder1:

 • Alternatieve SMTP server
 • Basis Antispam & Antivirus
 • CGI ondersteuning
 • Eigen .htaccess configuratie
 • Eigen php.ini configuratie
 • GD Library
 • Ghostscript
 • HTMLdoc
 • ImageMagick
 • IonCube
 • Perl
 • phpMyAdmin
 • Secure POP én IMAP
 • SimpleScripts of Softaculous
 • Basis Spam Blacklist
 • Statistieken
 • En nog veel meer!

De extra en gratis services zijn veelal experimenteel, dat houd in dat deze aan wijzigingen onderhevig zijn, verder kan dit betekenen dat deze services anders functioneren dan u gewent bent, ook kan het zo zijn dat een service op houd te bestaan en niet meer aangeboden wordt in de toekomst en dat andere services hier(voor in de plaats) worden toegevoegd. Tevens kunnen wij de correcte werking van de extra en gratis services niet altijd garanderen.

Mocht u hierover vragen hebben of absoluut niet zonder een bepaalde service kunt, neem dan contact met on op.

1 Vrijwaring: De extra en gratis services zijn experimenteel en geen onderdeel van de betaalde dienstverlening van Web://Xtra. Web://Xtra is te allen tijde gerechtigd deze services te verwijderen, aan te passen of te vervangen zonder voorafgaande mededeling. Ook is onze ondersteuning voor deze services beperkt. Verder aanvaardt Web://Xtra op geen enkele wijze welke aansprakelijkheid dan ook voor de gevolgen van het gebruik van deze services, ook niet in combinatie met door Web://Xtra of geleverde producten of diensten.

Welk virtualisatie platvorm gebruiken jullie?2018-02-13T13:48:00+01:00

LXC (Linux Containers), hier vindt u daar meer informatie over:
https://en.wikipedia.org/wiki/LXC

Welke besturings systemen worden aangeboden?2018-02-13T13:31:46+01:00

Vrijwel alle denkbare Linux Distributies en TurnKey Linux images kunnen geïnstalleerd en gebruikt worden op onze VPS-en. Wij maken gebruik van LXC voor onze Virtual Private Servers.

Welke betaalmogelijkheden accepteert Web://Xtra?2018-02-12T21:24:22+01:00

U kunt er voor kiezen om te betalen met iDeal, met PayPal of per automatische incasso bij het plaatsen van uw bestelling.

Welke controles worden er uitgevoerd bij het aanvragen van een SSL Certificaat?2018-02-13T15:20:36+01:00

Voor de uitgifte van een SSL Certificaat worden er een aantal controles uitgevoerd. Welke controles dit zijn is afhankelijk van het gekozen certificaat. De controles worden chronologisch uitgevoerd zoals weergegeven in het schema hieronder. De domein validatie vindt bijvoorbeeld plaats zodra de (eventuele) overige controles gedaan zijn. Zodra alle controles succesvol zijn afgerond wordt het certificaat verstuurd naar de aanvrager. Nog geen certificaat aangevraagd? Je kunt deze online aanvragen.

Bedrijfsvalidatie

Bedrijfsgegevens die worden opgenomen in een certificaat worden gecontroleerd bij een onafhankelijke bron. Bedrijfsgegevens zijn:

 • Statutaire- of handelsnaam
 • Rechtsvorm
 • Adresgegevens
 • Postcode
 • Plaats
 • Land/landcode

Onafhankelijke bronnen zijn:

De bedrijfsnaam zoals opgegeven in de CSR moet exact overeenkomen met de bedrijfsnaam die bekend is bij het handelsregister. Als dit geen geregistreerde naam is of niet de juiste notatie heeft (bij een EV certificaat) dan wordt de aanvraag afgewezen. Dit geldt ook voor typefouten. Er is dan een nieuwe aanvraag met juiste bedrijfsnaam in de CSR nodig. Bij Comodo aanvragen nemen we contact met de aanvrager of de opgegeven contactpersoon op en kunnen we in overleg de organisatienaam wijzigen. Een nieuwe aanvraag is dan niet nodig.

De gegevens in het certificaat moeten exact overeenkomen met de gegevens uit het handelsregister, hierbij geldt:

 • Bij Organisatie Validatie is het toegestaan om een handelsnaam of post(bus)adres te gebruiken, mits geregistreerd.
 • Bij Uitgebreide Validatie (EV) kan uitsluitend de statutaire naam gebruikt worden, óf de handelsnaam met tussen haakjes de statutaire naam. Gebruik hiervoor de notatie: Handelsnaam (Statutaire naam). Postbusadressen mogen niet gebruikt worden. Uitzondering hierop zijn de eenmanszaak en de VOF: omdat zij geen statutaire naam hebben mag er een handelsnaam opgegeven worden.

Whois validatie

In het Whois register wordt vastgelegd wie de eigenaar is van een domeinnaam. De Whois-gegevens van het aangevraagde domein worden vergeleken met de geregistreerde bedrijfsgegevens en moeten overeenkomen. Om de Whois gegevens aan te passen neem je contact op met je Hosting Provider of registrar. Deze kan de Whois-gegevens vaak realtime aanpassen.

Waar je de Whois-gegevens (ook wel domeinnaamhouder gegevens genoemd) kunt achterhalen verschilt per TLD.

EV Documenten

Bij EV aanvragen is het ondertekenen van de EV Documenten, bestaande uit een Certificate Request Form (aanvraagformulier) & Certificate Subscriber Agreement (contract) noodzakelijk. Deze formulieren worden vooringevuld, de contactpersoon van de organisatie hoeft deze alleen te controleren, te ondertekenen en te retourneren.

Voor een Comodo EV certificaat is het ook mogelijk de aanvraag online te bevestigen. Hiervoor vul je het e-mail adres van de contactpersoon van de organisatie in. Er wordt een e-mail verstuurd vanaf noreply@comodo.nl met daarin een link naar Certificate Subscriber Agreement. Dit formulier online bevestigen is voldoende.

Let op: Wil je als reseller whitelabel leveren, gebruik dan het vooringevulde PDF formulier. Op dit formulier kun je het e-mailadres laten aanpassen naar je eigen e-mailadres.

Telefonische validatie

De contactpersoon van de organisatie zoals opgegeven in de aanvraag wordt gebeld. Hiervoor wordt een publiek geregistreerd telefoonnummer van de organisatie gebruikt zoals geregistreerd bij de KvK. Bij certificaten van GlobalSign, Thawte, Symantec en GeoTrust zijn de telefoongids en goudengids als bron ook toegestaan, bij Comodo dus niet. Hiermee wordt gecontroleerd of de betreffende organisatie daadwerkelijk het SSL certificaat heeft aangevraagd.

Let op: Vraag je (als reseller) aan voor een andere organisatie? Geef dan in de aanvraag een contactpersoon op van deze organisatie, en geef door dat zij benaderd worden voor de telefonische validatie.

De exacte procedure is afhankelijk van het validatieniveau en de leverancier:

Organisatie Validatie (OV)

De organisatie wordt (bij Comodo) eenmalig telefonisch gevalideerd, hierdoor is een telefonische validatie niet nodig bij:

 • Een verlenging van het certificaat onder dezelfde account
 • Een nieuwe aanvraag voor een organisatie waarvoor al eerder een certificaat met bedrijfsgegevens is aangevraagd, onder dezelfde account.

De overige CA’s hanteren afwijkende procedures.

Uitgebreide Validatie (EV)

Voor iedere aanvraag wordt telefonische validatie uitgevoerd, dus ook bij verlengingen en uitbreidingen van multidomein certificaten. Bij EV certificaten worden daarnaast de opgegeven contactpersoon en EV documenten gecontroleerd.

Domein validatie

Met deze check toon je aan dat je het domein waarvoor je een certificaat aanvraagt ook beheert. Je hebt hiervoor bij Comodo certificaten de keuze uit drie methoden, de methode die je wilt gebruiken kies je tijdens het indienen van de aanvraag. Certificaten van GlobalSign, GeoTrust, Thawte of Symantec gebruiken alleen e-mail validatie.

Ieder (sub)domein moet apart worden bevestigd. Bij Multidomein certificaten van Comodo wordt deze check bij e-mail validatie voor ieder hoofddomein apart uitgevoerd, bij bestands- of CNAME validatie wordt ieder subdomein apart gecontroleerd. Als je bij een heruitgifte dezelfde CSR gebruikt, wordt deze controle niet opnieuw uitgevoerd.

*Bij certificaten met bedrijfsgegevens (domein- en organisatie validatie) wordt deze check alleen uitgevoerd bij Comodo certificaten, bij de overige merken niet.

E-mail validatie

De leverancier van het certificaat (de CA) stuurt een DCV (Domain Control Validation) mail naar het in de aanvraag opgegeven e-mailadres. Er wordt een e-mail met daarin een link naar een webpagina waarop je een code (uit dezelfde e-mail) invult.

Toegestane e-mailadressen voor domeinvalidatie zijn:

 • admin-, administrator-, hostmaster-, postmaster-, webmaster@domeinnaam.tld
 • de e-mailadressen die in het Whois register geregistreerd zijn voor de domeinnaam.

(HTTP) Bestandsvalidatie

Voor bestandsvalidatie wordt van de CSR die gebruikt is voor de aanvraag een MD5 en SHA-256 hash gemaakt. Deze hash-waarden, klaar voor gebruik in het DNS, worden getoond in het bevestigingsvenster van de aanvraag.  Je maakt voor elk domein uit de aanvraag een .txt bestand aan met deze hash-waarden en plaatst dit bestand op de website van het betreffende domein. Dit bestand wordt vervolgens door de CA bekeken ter verificatie door het opvragen van het bestand van de HTTP of HTTPS webserver.

(DNS) CNAME Validatie

Van de CSR die gebruikt is voor de aanvraag wordt een MD5 en SHA-256 hash gemaakt, deze hash-waarden worden getoond in het bevestigingsvenster van de aanvraag. Met deze hash-waarden maak je in je eigen DNS configuratie een CNAME record aan die je verwijst naar een specifieke domeinnaam van de CA. De CA controleert vervolgens of het record bestaat en of deze verwijst naar het doel zoals is opgegeven. Via MXToolbox kun je controleren of het record goed is geplaatst.

Welke DNS resolvers kan ik gebruiken?2018-02-13T13:35:19+01:00

U kunt de volgende DNS resolvers gebruiken:

Google IPv4 resolvers
nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4

Google IPv6 resolvers
nameserver 2001:4860:4860::8888
nameserver 2001:4860:4860::8844

Web://Xtra IPv4 resolvers
nameserver 93.157.1.15
nameserver 141.138.151.189
nameserver 199.175.54.173

Web://Xtra IPv6 resolvers
nameserver 2001:67c:54:3::7
nameserver 2607:8b00:2::3053:2736

Welke methoden zijn er om dataverkeer te berekenen?2018-02-13T13:35:51+01:00

We kennen drie methoden van dataverkeer berekening. Je krijgt hier mee te maken als je zelf een server wilt plaatsen. Het is dan belangrijk om te weten welke vorm het beste bij jou server past. Om dit stuk te kunnen begrijpen, moet je eerst het volgende weten:

Dataverkeer is de hoeveelheid data die word verzet vanaf jouw server(s) naar het Internet. De data wordt uitgedrukt in bits, bytes, of een veelvoud daarvan. Hierbij gelden de volgende afspraken:

Een bit is een binair getal, 8 bits is gelijk aan een Byte. Let op het hoofdletter gebruik, Byte is met een hoofdletter, bit niet! Dus een Mb is een megabit, een MB is een megabyte. Veelvouden worden altijd gemaakt door de grootheid met 1024 te vermenigvuldigen:

1 Kilobyte (KB) = 1024 Byte (B)
1 Megabyte (MB) = 1024 Kilobyte (KB)
1 Gigabyte (GB) = 1024 Megabyte (MB)
1 Terabyte (TB) = 1024 Gigabyte (GB)

Wanneer er ‘ps’ achter de afkorting staat, dan bedoelen we per seconde. Dus 10 Mbps is 10 Megabit per seconde. Eén van de veel gebruikte termen die belangrijk is bij de berekening, is bursten. Er zijn veel definities voor bursten, ik bedoel met bursten dat de gebruikte snelheid van het netwerk tijdelijk behoorlijk omhoog schiet. Dus als via het netwerk normaal 1 Mbps verbruikt wordt, maar gedurende een korte periode 10 Mbps, dan noemen we dat bursten.

Hier worden de verschillende methoden uitgelegt:

95th percentile

Hierbij wordt met een bepaalde interval, meestal 5 minuten, een meting gemaakt van je huidige dataverkeer. Het huidige dataverkeer is in dat geval een gemiddelde van de afgelopen 5 minuten (geen moment opname dus). Al deze metingen worden opgeslagen in een database. Aan het einde van de maand wordt berekend hoeveel jij hebt verbruikt, daarbij wordt eerst 5% van de pieken verwijderd. Dat is gemiddeld een dikke 36 uur dataverkeer per maand, oftewel 432 metingen van 5 minuten. Van de resultaten die overblijven (95% van de metingen) wordt het hoogste resultaat gepakt, dat is het voor jouw berekende dataverkeer voor die maand.

Voorbeeld 1:
25% van de metingen is 0 Kbps, aangezien je server ’s nachts niets doet.
50% van de metingen is 128 Kbps, dat is door de dag heen.
20% van de metingen is 512 Kbps, dat is als het druk is in de avonden.
5% van de metingen is 8192 Kbps, dat zijn de pieken als iemand iets download van jouw server met een snelle verbinding.

Bij de 95th percentile meting wordt die 5% met 8192 Kbps achterwege gelaten. Dan de hoogste meting is 512 Kbps, oftewel 0,50 Mbps, hier wordt je voor berekend.

Voorbeeld 2:
Je dataverkeer is altijd rond de 128 Kbps, zonder pieken. Maar op een gegeven moment krijg je een DDoS attack. Hierbij wordt bijvoorbeeld 20 uur lang 80 Mbps verzet. We hebben net gezegd dat 5% van de maand ongeveer 36 uur is, dan wordt die 20 uur DDoS dus compleet achterwege gelaten bij de berekening. Je 95th percentile is dan de 128 Kbps die je de rest van de maand hebt verzet.

Voor- en nadelen:
Deze berekening is vooral gunstig als je een redelijk constant dataverkeer hebt, en niet berekend wil worden bij een fikse DDoS attack of een plotselinge fikse toename in dataverkeer (slashdot effect).

Een nadeel is bijvoorbeeld als volgt: Je hebt een streaming server waar je dagelijks 2 uur lang 25 Mbps trekt, maar de rest van de dag doet je server niets. Dat is netto zo’n 60 uur per maand dat je 25 Mbps trekt, daarvan wordt 36 uur pieken verwijderd, maar houd je nog steeds 25 Mbps over als hoogste waarde. Je krijgt dan een hoge rekening voor relatief weinig dataverkeer. Dit voorbeeld geldt ook voor gameservers.

Avarage Bandwith

Er worden meerdere namen gebruikt voor deze methode, bijvoorbeeld Avarage/Volume Bandwidth of Netto dataverkeer. Het komt er op neer dat er een gemiddelde wordt genomen van al je dataverkeer. Ook hierbij wordt iedere 5 minuten een meting gemaakt van je dataverkeer. Aan het einde van de maand wordt van alle metingen het gemiddelde genomen. Dit is hetzelfde als dat je al je dataverkeer gaat optellen. Bij deze methode wordt zowel in GB als Mbps gerekend. Bij kleine hoeveelheden wordt vaak het aantal gigabytes aangegeven, bij grote hoeveelheden vaak het gemiddelde Mbps. Wordt er iedere dag 2048 MB van jouw server gedownload? Dan heb je na 30 dagen dus 60 GB dataverkeer gehad, dat is hetzelfde als gemiddeld 192 Kbps.

Voorbeeld 1:
25% van de metingen is 0 Kbps, aangezien je server ’s nachts niets doet.
50% van de metingen is 128 Kbps, dat is door de dag heen.
20% van de metingen is 512 Kbps, dat is als het druk is in de avonden.
5% van de metingen is 8192 Kbps, dat zijn de pieken als iemand iets download van jouw server met een snelle verbinding.

Als we dit gaan meten met de Avarage methode (in een maand van 30 dagen), dan doen we dus: (0,00 * 0 Kbps) + (0,50 * 128 Kbps) + (0,20 * 512 Kbps) + (0,05 * 8192 Kbps) = 576 Kbps gemiddeld. Dit is ongeveer 0,56 Mbps, hier wordt je voor berekend.

Voorbeeld 2:
Je dataverkeer is altijd rond de 128 Kbps, zonder pieken. Maar op een gegeven moment krijg je een DDoS attack. Hierbij wordt bijvoorbeeld 20 uur lang 80 Mbps verzet. We gaan weer uit van een maand met 30 dagen. Hiervan is 20 uur ongeveer gelijk aan 2,78%. De bereking is dan als volgt: (0,9722 * 128 Kbps) + (0,0278 * 81920 Kbps) = 2402 Kbps gemiddeld. Dit is ongeveer 2,35 Mbps, hier wordt je voor berekend.

Voor- en nadelen:
Een voordeel is dat je van te voren precies weet hoeveel dataverkeer je mag genereren om niet extra berekend te worden. Een nadeel is dat al je dataverkeer wordt berekend, ook dat van een DDoS attack. Het kan bij zo’n aanval dus aardig prijzig worden. Je kunt het beste de Avarage Bandwidth methode kiezen als je dataverkeer redelijk instabiel is.

Unmetered Bandwith

Deze methode wordt ook soms aangegeven met FlatFee of Unlimited Bandwidth. FlatFee betekend dat je iedere maand hetzelfde betaald, ongeacht je dataverkeer. Unlimited Bandwidth is eigenlijk een foutieve benaming, aangezien er wel een limiet is. Het limiet is de snelheidsbegrenzing, oftewel een CAP. Je Internet verbinding wordt gecapped op een bepaalde snelheid, bijvoorbeeld 10 Mbps. Je kunt zoveel dataverkeer genereren als je wilt, je wordt altijd hetzelfde gefactureerd. Dus bij 10 Mbps kun je per maand zo’n 3,1 Terabyte dataverkeer genereren.

Voor- en nadelen:
Voordeel is dat je exact weet hoeveel je iedere maand moet betalen, ongeacht hoeveel dataverkeer je genereert. Een nadeel is dat je snelheid begrenst wordt. Je kunt met 10 Mbps Unmetered Bandwidth nooit bursten naar 100 Mbps als je dat zou willen. Een drukke server kan traag worden door die begrenzing. Een oplossing daarvoor is 100 Mbps nemen, maar dat is natuurlijk behoorlijk duur. Je kunt dan wel 31 Terabyte per maand verzetten.

Welke procedures bestaan er voor een domeinverhuizing?2018-02-13T13:14:42+01:00

De meeste domeinen werken met een auth-code, epp-code of token. Een auth-code is een geheime code die u bij uw oude provider kunt opvragen.

Hier leest u hoe u bij ons uw token, auth-code of epp-code kunt opvragen.

Ook verloopt een domeinverhuizing vaak via een bevestiging e-mail. Via een mailbericht naar het admin-contact in WHOIS wordt gecontroleerd of de domeinhouder de verhuizing wenst. U hoeft hier dus verder niets voor te doen, behalve ervoor te zorgen dat het E-mailadres in WHOIS correct is en eventueel uw klant inlichten zodat deze de verhuizing goedkeurt.

.uk: U dient contact op te nemen met uw oude provider en hen te vragen om de zogeheten registrar-tag te wijzigen in: KEY-SYSTEMS-DE. Hiermee wordt de verhuizing naar onze UK-registratie partner uitgevoerd. Geef deze tag door aan uw oude provider.

Welke verschillende SSL Certificaten zijn er?2018-02-13T15:26:15+01:00

Uitgebreide validatie én groene adresbalk

Voor webshops, banken en commerciële websites

 • Extra beveiliging, herkenbare groene adresbalk met bedrijfsgegevens
 • Controle domeinnaamhouder, bedrijfsgegevens én aanvrager
 • Meer vertrouwen: hogere omzet
 • Hoger in Google bij gebruik op de hele website

Validatie zonder groene adresbalk

Voor publieke websites zonder commerciële functie

 • Beveiligde verbinding, herkenbaar aan slotje
 • Controle van bedrijfsgegevens
 • Snelle levering
 • Hoger in Google bij gebruik op de hele website

Validatie zonder groene adresbalk

Voor niet-publieke websites

 • Beveiligde verbinding, herkenbaar aan slotje
 • Snelle levering
 • Hoger in Google bij gebruik SSL op hele website

Lees hier meer over welke controles er worden uitgevoerd bij het aanvragen van een SSL Certificaat.

Wie draagt verantwoordelijkheid wanneer hardware onderdelen uitvallen?2018-02-13T14:12:02+01:00

Web://Xtra is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de hardware en onderneemt direct stappen mocht de hardware uitvallen.

Wie is verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de software op mijn VPS?2018-02-13T14:15:17+01:00

Een Virtual Private Server is een dienst welke bedoeld zijn voor gevorderde gebruikers met kennis van het (beheer van het) gekozen besturingssysteem en software. Web://Xtra kan geen (gratis) ondersteuning geven op software welke geïnstalleerd is/wordt op de VPS.

Tevens bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhouden, updaten en troubleshooten van problemen binnen uw VPS. Het beheer van uw VPS is in de eerste plaats aan uzelf. U bent zelf verantwoordelijk voor updates van de software die op de server draait. De updates zijn nodig voor veiligheids- en performance redenen. Het is aan te raden om uw server regelmatig te updaten. U kunt zich aanmelden bij de mailinglijst van het besturingssysteem van uw VPS (hier vindt u er enkele en hier vindt u meer documentatie) zodat u bericht wordt wanneer er belangrijke updates beschikbaar zijn.

Wie zijn Key-Systems GmbH en waarom verhuizen/registreren zij mijn domein?2018-02-13T13:18:46+01:00

Key-Systems GmbH is onze partner voor internationale registraties. Vanwege lidmaatschaps- en administratieve kosten is het voor ons niet altijd zinvol om direct lid te worden bij alle domeininstanties, zoals bijvoorbeeld .com of .net. Daarom werken wij samen met “groothandel” Key-Systems. Tevens levert Key-Systems het Duits, Franse en nog veel meer admin-contact adressen dat vereist is voor uw .de domeinen.

Het kan dus gebeuren dat wanneer u een internationale domeinnaam bij ons aanvraagt, u de naam van Key-Systems ziet staan in een verhuisverzoek of als onderdeel van WHOIS-uitvoer. Dit is normaal. Door een koppeling tussen onze systemen en Key-Systems zijn alle functies realtime beschikbaar en is er geen verschil met een directe registratie. Uw contactpunt voor alle diensten blijft Web://Xtra.

Zijn er eenmalige, opstart of “setup” kosten?2018-02-07T16:28:34+01:00

Web://Xtra berekend geen eenmalige, opstart of “setup” kosten.

Zijn er nog andere manieren om te voldoen aan de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), behalve een SSL Certificaat?2018-02-13T14:50:34+01:00

Nee. Het CBP adviseert de installatie van een SSL certificaat wanneer er persoonsgegevens via het internet worden verzonden. Hierover staat woordelijk vermeld: Om te voldoen aan de beveiligingsnorm van artikel 13 Wbp dienen verantwoordelijken zich, gegeven de huidige stand van de techniek en de normontwikkeling in eerdere uitspraken van het CBP, bij publicaties op internet te houden aan de volgende vijf verplichtingen:

 • 1) Voorkom de onnodige publicatie van persoonsgegevens
 • 2) Scherm specifieke pagina’s met persoonsgegevens af voor zoekmachines
 • 3) Gebruik wachtwoorden of een andere passende methode om de doelgroep af te bakenen
 • 4) Beveilig het gegevenstransport door middel van het SSL protocol
 • 5) Beveilig machine(s) en achterliggende databases tegen onbevoegde toegang door derden
Zijn er ook dingen die ik beter niet op een VPS kan hosten?2018-02-13T13:41:11+01:00

Ja; applicaties die heel erg CPU intensief zijn en een zeer lage latency nodig hebben, zoals bijvoorbeeld gameservers. Afgezien daarvan kan eigenlijk alles zonder enkel probleem draaien op een VPS.

Zijn VPS-en echt 100% onafhankelijk van elkaar?2018-02-13T13:38:01+01:00

Normaliter: ja. Echter, in extreme gevallen, zoals bij een grote DDoS (aanval op de server), kan het voorkomen dat het host-systeem zo erg overbeladen raakt, dat de andere VPS’s op dezelfde server daar ook last van hebben. Dat is natuurlijk ook niet raar, want een grote DDoS kan zelfs hele netwerken platleggen. Maar onder normale omstandigheden zijn VPS’s onafhankelijk. Als 1 VPS op de server een hoge load heeft, dan heeft alleen die VPS zelf daar last van, en andere VPS’s niet.

Go to Top