Om te voldoen aan de WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) is ieder type certificaat geschikt, dus ook de meest voordelige variant met alleen Domein Validatie. Dit is ook voldoende voor de verschillende webwinkel keurmerken.

Een EV certificaat met Uitgebreide Validatie is echter meer geschikt voor webshops door de identiteitsgarantie en groene adresbalk van dit certificaat. Een Domein Validatie certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding en toont een slotje in de browserbalk, maar geeft bezoekers geen mogelijkheid de organisatie achter een website te controleren. Alleen het eigendom van het domein wordt gecontroleerd, dit zegt dus niets over de (betrouwbaarheid van) de organisatie.

Certificaten met bedrijfsgegevens geven meer vertrouwen en meer bescherming aan bezoekers, omdat er voor de uitgifte meer controles uitgevoerd worden. Als een bedrijf failliet gaat wordt een certificaat bijvoorbeeld direct ingetrokken.

Een EV certificaat geeft websites een professionele en betrouwbare uitstraling. Door de groene adresbalk met bedrijfsnaam zien bezoekers in één opslag wie de eigenaar van een website is. Bovendien werkt het conversieverhogend: Op basis van diverse onderzoeken is aangetoond dat consumenten gemiddeld 18% meer aankopen doen op websites met een groene adresbalk. Uit recent onderzoek (CBS, Google) blijkt dat 61% van de bezoekers de veiligheid van een website controleert voor het invullen van gegevens, en dat bij online shoppen vertrouwen een van de belangrijkste overwegingen is. 70% verkiest een EV certificaat bij het online shoppen.

Een veelgehoord bezwaar (naast de hogere prijs) is de lastige en lange aanvraagprocedure van minimaal een week. Voor Comodo certificaten voeren we de validatie zelf uit. De EV certificaten van Comodo worden hierdoor al binnen een dag geleverd, ook hoef je voor een aanvraag geen documenten aan te leveren.