Al onze diensten worden verzorgd vanuit de Dataplace datacenters (voorheen Data Center Arnhem) in Arnhem Tivolilaan (TVL) en Kleefsewaard (KLW) , de netwerken welke gebruikt worden zijn de Nederlandse netwerken DigiRes (AS47207) en VXbits (AS59545). Beide netwerken ondersteunen native IPv6. Daarbij maken wij gebruik van enkele andere netwerken en datacenters voor ondersteunende diensten zoals nameservers en VoIP-telefooncentrales.

Het datacenter in Arnhem bestaat uit twee gescheiden data centers die op 4 kilometer afstand van elkaar gelegen zijn. Deze zijn onderling verbonden in een eigen glasvezelring zodat er altijd een dataverbinding tot stand blijft tussen de beide locaties. Hiermee beiden wij onze opdrachtgevers een unieke, gespiegelde “twin center” dienst aan waar 99,9999% garantie wordt gegeven op de beschikbaarheid van de technische infrastructuur. Opdrachtgevers kunnen een eigen WAN/LAN omgeving creëren om door gebruik te maken van deze voorzieningen.

Uiteraard zijn de uitgaande glasvezel verbindingen naar de verschillende Providers, Carriers en Internnet Exchanges geografisch gescheiden  van elkaar en volledig redundant! Redundantie is het zodanig meervoudig uitvoeren van onderdelen, dat het geheel goed blijft functioneren wanneer één of meer onderdelen defect raken of verloren gaan. Zo kunnen gegevens redundant worden opgeslagen en kunnen technische systemen zowel op component- als systeemniveau redundant worden uitgevoerd. Alle Transits en Internet exchanges zijn gekoppeld op basis van (multiple) 100Mbit/1Gbit/10Gbits redundante verbindingen.

De redundante architectuur en faciliteiten in dit datacenter zijn ideaal voor het onderbrengen van uw apparatuur en applicaties welke 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar dienen te zijn voor uw kantoor, thuis en/of via het World Wide Web.