Wanneer uw server onbereikbaar is, kunnen hiervoor verschillende oorzaken zijn. Het is ten allen tijde mogelijk om in te loggen op het controlepaneel. Wellicht is er dan een storing gaande, kijk hier of er op dat moment storingsmeldingen zijn. Meldt het ons direct wanneer het controlepaneel niet bereikbaar is en er geen storingsmelding is.

Wanneer het controle paneel wel te bereikbaar is, dan is er geen sprake van een probleem op uw VPS en ligt het probleem aan de software die op de uw server draait.

Een mogelijke oorzaak kan zijn dat uw server meer (dynamische) geheugen of processor capaciteit van de hardware-node vergt dan waar het recht op heeft (afhankelijk van de afgenomen VPS). De server kan dan geen (nieuwe) processen meer uitvoeren. Wat ook nog wel eens voor komt is dat er geen ruimte is op uw VPS, waardoor er niet meer ingelogd kan worden. Via het controle paneel kunt u uw server herstarten, dit duurt enkele minuten.
Mocht dit probleem zich vaker voordoen dan is het aan te raden te upgraden naar een VPS of VDS met meer capaciteit en resources.

De software op de server heeft u in eigen beheer en is ten allen tijde te beheren, zolang het controle paneel te bereiken is. Het is mogelijk om tegen het geldende uurtarief hulp te krijgen van onze systeembeheerders. Hiervoor dient kunt u een verzoek indienen bij via Mijn Web://Xtra.