Ja, daar ziet het wel naar uit.

De kans dat u bij gebruik van die adressenlijst ongevraagde e-mail in bulk zal versturen is erg groot. Daarmee zou u voldoen aan de twee criteria die spam definiëren en is een vermelding de zwarte lijst met spammers de twijfelachtige eer die u ten deel zal vallen.

U zal er zorg voor moeten dragen dat uw adressenbestand wel confirmed opt-in wordt. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door alle adressen waarvoor u de toestemming niet heeft, te verwijderen. Dat kan uiteraard alleen als u zelf, bij de opbouw van het adressenbestand, onderscheid heeft gemaakt tussen de adressen die via de confirmed opt-in methode hebt verkregen en de adressen die u op een andere wijze hebt verkregen.

Is een adres in uw bestand niet verkregen via confirmed opt in, dan rest er niet veel meer dan inderdaad helemaal opnieuw te beginnen. Wanneer u ervoor kiest om dat te doen door de lijst nog een keer te gebruiken en in die mail te vragen om de toestemming, dan loopt u nog steeds het risico op een vermelding op onze website omdat ook die mailing zou voldoen aan onze criteria.

Bovendien, loopt u ook de kans dat u een overtreding van de Telecommunicatiewet maakt. De ACM waarschuwt u daar dan ook voor.